Let
50Min.
4 Portioner | |
---|---|
800 g | rødkål |
1 spsk. | smør |
100 ml | rødvin, f.eks. Vacqueyras AOC |
1 spsk. | balsamicoeddike |
3-4 spsk. | marmelade, f.eks. tyttebær eller appelsin |
1 | hønsebouillonterning |
4 dl | vand |
1 | moden mango |
1 | appelsin (skal og saften heraf) |
2 | ferske andebrystfileter (ca. 500 g) |
4 stilke | krydderurter |
750 g | kartoffelkroketter med mandler* (på frost) |
Vi kan desværre ikke garantere, at alle varer er i vores sortiment året rundt. |
Opvarm ovnen til 180 °C varmluft.
Del rødkålen i fire dele, fjern stokken, skær rødkålen i fine strimler. Brun rødkålen i 1 spsk. opvarmet smør.
Tilsæt 200 ml vand, rødvin, eddike og 3 spsk. marmelade.
Opløs hønsebouillonterningen i 4 dl kogende vand. Kom det ved rødkålen, og lad det simre under låg i en time. Smag til med salt, peber og marmelade.
Skræl mangoen, og skær kødet i tern. Tilsæt 2/3 til rødkålen.
Skyl appelsinen grundigt, riv lidt af skallen, halvér appelsinerne, og pres saften ud af dem.
Dup andebrysterne tørre med et stykke køkkenrulle, rids skindet i firkanter. Drys dem godt med salt på begge sider. Brun dem med skindsiden nedad på en meget varm pande, til skindet er brunet. Vend dem, og brun dem i 2 minutter på kødsiden.
Læg de friske krydderurter og lidt revet appelsinsal i et ildfast fad, og læg andebrysterne ovenpå med skindsiden opad. Hæld stegeskyen fra panden over kødet, og stil fadet i ovnen.
Læg kartoffelkroketterne på en bageplade med bagepapir og bag i 20 minutter samtidig med andebrysterne i fadet.
Tag andebrystet ud, og lad det hvile i ca. 5 minutter. Imens koges sauce af skyen fra andebrystet blandet med 1 dl. appelsinsaft, 1/3 af mangoen samt 1 dl. vand. Kog det ind i ca. 5 minutter og jævn det evt. lidt.
Smag rødkålen til, og skær andebrystet i tykke skiver. Anret på tallerkener med sauce, rødkål og kroketter. Servér straks.
Servér den f.eks. sammen med rødvinen Vacqueyras AOC fra vores Gourmet-serie, der sælges til og med 31.12.19.
Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende
Dette tilbud er udløbet
Påmindelse aktiv
Bekræftelse af påmindelse
Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.
Bekræft din e-mailadresse
Bekræft dit telefonnummer
Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer