Let
45Min.
4 Portioner | |
---|---|
2 stk. | løg |
1 fed | hvidløg |
2 stk. | gulerødder |
2 spsk. | olivenolie |
1 tsk. | Finthakket frisk chili |
1 tsk. | stødt spidskommen |
1 tsk. | stødt kanel |
400 g | hakket oksekød |
Salt | |
1 dåse | Hakket flået tomat |
1 spsk. | tomatpuré |
5 dl | Vand |
250 g | Kogte kidney bønner |
Server feks. med : | |
ris eller tortillas | |
Cremefraiche | |
Hakket persille | |
Revet cheddar |
haK løg og hvidløg fint, og skræl og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
Put løg og gulerødder og lidt olivenolie i en gryde og lad det stege et par minutter.
Tilsæt chili, spidskommen, kanel, og rist fortsat nogle min.
Kom lidt ekstra olivenolie i gryden, brun kødet 3-4 min., og krydr med salt.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og vand.
Læg låg på gryden, og lad retten simre ved svag varme i ca. 35 min.
Rør i det undervejs, og tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis retten virker for tør.
Kom de kogte bønner i gryden de sidste 15 min. af kogetiden.
Smag til, og krydr evt. med ekstra chili og salt.
Server chili con carnen med brød, en skefuld cremefraiche, et godt drys hakket persille og revet cheddar.
Servér gerne en skøn grøn salat til.
Chili con carne skal smage af chili men hold lidt igen med krydringen, hvis dine børn fortrækker en mild eller mellemstærk version. Du kan også tilsætte andre rodfrugter end gulerod, fx revet pastinak eller persillerod eller hvad der lige gemmer sig i grøntsagsskuffen
Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende
Dette tilbud er udløbet
Påmindelse aktiv
Bekræftelse af påmindelse
Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.
Bekræft din e-mailadresse
Bekræft dit telefonnummer
Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer