Let
3Timer 40Min.
1 Portioner | |
---|---|
Kiksebund | |
120 g | smør (rigtig smør) |
210 g | Digestive kiks (ca. 12 stk.) |
Ostecreme | |
2 blade | husblas |
400 g | friskost naturel |
400 g | græsk yoghurt 10 % |
1 stk. | usprøjtet citron |
2 tsk. | vaniljesukker |
100 g | flormelis |
Pynt | |
250 g | friske blåbær (eller andre friske bær) |
Vi kan desværre ikke garantere, at alle varer er i vores sortiment året rundt. |
Læg bagepapir i bunden af en springform (klip det til). Knus kiksene helt fint, eller kom dem i en foodprocessor, og hak dem helt.
Smelt smørret ved svag varme til det kun netop er smeltet. Bland kiksekrummerne godt sammen med det smeltede smør.
Fordel kiksemassen i bunden af springformen, og tryk det godt sammen til bunden er jævn. Stil bunden i køleskabet eller fryseren, mens du laver cremen.
Læg husblassen i blød i rigeligt, koldt vand i min. 10 minutter. Vask citronen, og riv skallen fint.
Bland friskost og cremefraiche i en stor skål. Bland revet citronskal, vanilje og flormelis i friskostblandingen, og rør det godt sammen.
Pres 2 spsk. saft ud af citronen, og kom det i en skål. Knug væden fra husblasen, og smelt det i citronsaften (evt. i mikroovnen i 10-15 sekunder).
Kom 2 skefulde af ostecremen i husblasen, og pisk det hurtigt sammen. Det skal være uden klumper. Herefter hældes husblas-blandingen op i ostecremen i en tynd stråle under konstant omrøring.
Fordel nu ostecremen på den kolde kiksebund, og glat det på toppen. Pynt med friske blåbær langs kanten, så de sætter sig lidt i den øverste kant. Lad kagen køle i min. 3 timer, og pynt evt. med flere bær ved servering.
Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende
Dette tilbud er udløbet
Påmindelse aktiv
Bekræftelse af påmindelse
Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.
Bekræft din e-mailadresse
Bekræft dit telefonnummer
Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer