1 grunddej = ca. 4 x 40 småkager.
1. Grunddej
Ælt alle ingredienserne sammen, hvis det gøres på maskine, skal man være opmærksom på, at dejen ikke må æltes for længe - det gør småkagerne seje.
2.
Del dejen i 4 lige store stykker og fortsæt med de enkelte varianter.
1. Snurretoppe
Del dejen i 2 og ælt 2 spsk. mørk kakaopulver i den ene halvdel.
2.
Rul de 2 deje ud i en kvadrat ca. 10 x 20 cm. Pensl det ene stykke med lidt æg eller vand, læg det andet ovenpå, og tryk let.
3.
Rul dejstykkerne sammen så ”pølsen” danner en spiral. Pak pølsen ind i film og læg i køleskabet minimum 2 timer.
1. Chokolade og tranebær
Hak 50 gram mørk Moser Roth chokolade 70% og 25 gram tørrede tranebær fint.
2.
Bland det i dejen, og rul den ud til en pølse ca. 20 cm lang.
3.
Pak pølsen i film, og læg den i køleskabet minimum 2 timer.
1. Nemme jødekager
Rul dejen i en ca. 20 cm lang pølse. Pak den ind i film, og læg den i køleskabet min 2 timer.
2.
Når man skærer dejen, pensles stykkerne med lidt æg, efter de er sat på bagepladen, og kanelsukker og hakkede afskallede mandler drysses på.
1. Appelsin og valnødder
Hak 50 g valnødder fint, og riv skallen af en økologisk appelsin fint, sørg så vidt muligt for kun at få det orange med.
2.
Bland det i dejen og rul den ud til en ca. 20 cm lang pølse. Læg pølsen i køleskab minimum 2 timer.
1. Bagning
Forvarm ovnen til 190°C (varmluft).
2.
Tag dejpølserne ud af køleskabet 1 ad gangen. Skær dem i skiver ca. ½ cm brede. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
3.
Bag dem ca. 8 minutter. Kig til dem jævnligt, da der kan være stor forskel på ovne.
TIP
Dejpølserne kan holde sig i køleskab ca. 3 uger og kan fryses i en alm. frysepose i ca. 3 mdr. Så er der altid nemme friskbagte småkager.