Let
10Min.
40Min.
6 Portioner | |
---|---|
250 g | rabarber |
1 spsk. | sukker til rabarberne |
200 g | sukker |
2 stk. | æg |
1 tsk. | vaniljepasta / vaniljesukker |
200 g | hvedemel |
1 tsk. | bagepulver |
200 g | smør |
* Evt. perlesukker eller flormelis |
Skær rabarberne i skiver på ca. ½ cm. Vend rabarberskiverne med 1 spsk sukker, og lad dem stå 5 minutter, mens du forbereder kagedejen.
Tænd ovnen og forvarm den til 180 grader alm ovn.
Find en springform på ca. 22 cm i diameter. Smør den grundigt med smør og drys efterfølgende med mel.
Smelt smørret i en gryde og stil det til side, så det kan køle lidt af.
Pisk æg og sukker sammen til det bliver luftigt og hvidt, brug gerne røremaskiner eller håndmixer. Tilsæt herefter vaniljepasta og pisk det yderligere et lille minut.
Mel og bagepulver tilsættes blandingen af æg og sukker. Pisk det til det bliver en jævn glat dej. Derefter tilsættes smørret gradvist til dejen er blevet helt galt. Som det sidste tilsættes 2/3 af rabarberne, og dejen vendes rundt et par gange, så de bliver jævnt fordelt.
Hæld dejen i den smurte springform. Fordel den sidste 1/3 rabarber ud over kagen, og tryk dem let ned. Hæld også gerne saften fra rabarberne ud over toppen af kagen.
Sæt kagen i ovnen og bag den ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til man kan stikke i kagen med en nål, uden at der hænger rå dej ved.
Når kagen er færdig, tages den ud af oven til afkøling.
Du kan pynte kagen med sigtet formelis eller give den et drys perlesukker.
Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende
Dette tilbud er udløbet
Påmindelse aktiv
Bekræftelse af påmindelse
Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.
Bekræft din e-mailadresse
Bekræft dit telefonnummer
Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer