Skal det ikke være kage men boller på fødselsdagsbordet så prøv vores bollekagemand. Du kan pynte den til enhver festlig anledning til små og store. Eller i kan vælge og spise med pålæg (undlad glasuren), eller gå all-in og pynte med glasur, flag, og dit yndlingsslik. En ny favorit til børnefødsesldagen eller fødselsdagebordet.
Let
30Min.
1Timer
4 Portioner | |
---|---|
500 g | hvedemel |
3 dl | mælk |
2 | æg |
30 g | sukker |
50 g | margarine |
50 g | gær |
1 tsk. | salt |
200 g | flormelis |
1-2 spsk. | vand |
Smelt margarinen og hæld det i røreskålen. Kom mælken i og udrør dernæst gæren i den lunkne mælkeblanding.
Tilsæt 1,5 æg og gem ½ æg til pensling.
Rør de øvrige ingredienser i. Ælt dejen godt i nogle minutter og lad den derefter hæve i ca. 20 minutter.
Ælt dejen igennem og skær den i 16 ens stykker. Tril boller af 13 stykker og lav et stort, fladt hovede af de tre sidste stykker.
Bollerne lægges ved siden af hinanden i kagemand. Start med hovedet helt øverst og lav krop af fem boller. Arme og ben er 2 boller hver. Der skal være 2 cm. afstand imellem bollerne, så de kan hæve.
Lad kagemanden hæve igen i 40 minutter. Pensl alle bollerne godt med æg.
Bag kagemanden i en forvamet ovn ved 220 grader alm. ovn i 12-14 minutter.
Når den er helt afkølet kan kagemanden evt. dekoreres med glasur.
Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende
Dette tilbud er udløbet
Påmindelse aktiv
Bekræftelse af påmindelse
Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.
Bekræft din e-mailadresse
Bekræft dit telefonnummer
Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer