Let
2Timer
-2 Portioner | |
---|---|
1 | flæskesteg ca. 1.5 kg |
3 stk. | gulerødder |
3 stk. | løg skåret i kvarte |
10 stk. | hele peberkorn |
Vand | |
Salt |
Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft. Har du ikke varmluft, så sæt ovnen på 215.
Gå ridserne igennem på din flæskesteg og sørg for, at de er ridset ordentligt og helt ud igennem kanten.
Læg din flæskesteg med sværen nedad i en bradepande, og hæld kogende vand ved til det lige dækker sværen. Steg nu flæskestegen med sværen nedad ved 200 grader i 20-30 minutter, så sværen bliver ”kogt”.
Tag bradepanden ud og vend stegen om, så den ligger med sværen opad. Tilsæt løg, gulerødder og hele peberkorn. Brug løg og gulerødder til at ”rette stegen op”, så den ligger lige i ovnen. Det giver også en god stegesky.
Drys rigeligt med salt på og imellem sværen. Undgå at drysse for meget salt ved siden af, da det kan give en meget salt stegesky (den skal gemmes til den gode sovs).
Steg derefter stegen færdig ved 200 grader i ca. 1 1/2 time alt efter størrelsen. Gå efter en kernetemperatur i stegen på 65 grader, brug gerne et stegetermometer. Lad flæskestegen hvile i 20-25 min.
Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende
Dette tilbud er udløbet
Påmindelse aktiv
Bekræftelse af påmindelse
Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.
Bekræft din e-mailadresse
Bekræft dit telefonnummer
Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer