Julesovsen

Julesovs

Let

30Min.

6 Portioner
75 g smør
50 g mel
0,5 l fond eller stegesky
1 dl fløde
1/2 flaske rødvin
1 spsk. ribs, æble gele eller andet sur-sødt
salt
peber
kulør
Anbefal opskrift

1.

Kog din rødvin mindst 2/3 ned i en gryde.  Det er vigtigt, at den skarpe smag af alkohol er kogt ud, så kog det hellere lidt for meget end lidt for lidt. Dette kan du gøre flere dage i forvejen og så opbevare den nedkogte rødvin i køleskabet.

2.

Sigt din stegesky eller fond over i rødvinen, så de to ting blandes sammen til en ”base”.

3.

Smelt 50 g smør i en gryde og tilsæt de 50 g mel, mens du pisker. Det er vigtigt, at der ikke er klumper, og at melet lige får lov til at riste af nede i gryden, så rør rundt et par minutter ved middel varme.

4.

Nu kan du begynde at piske din vin/fond base i jævningen. Pisk væden i lidt efter lidt over middel varme, så du er sikker på, at der ikke kommer klumper i. Giv dig god tid. Når alt væsken er pisket i, piskes fløden i.

5.

Nu skal sovsen bringes i kog og småkoge i mindst 20 minutter ved helt lav varme, så den ikke brænder på. Husk at røre i ny og næ. Det er vigtigt, at sovsen koger igennem, så du koger eventuel melsmag ud, og så den tykner rigtigt. Er sovsen for tyk, så tynd den op med mere fond, lidt mælk eller fløde.

6.

Smag nu til med dit sur-søde element og salt og peber til den smager, som den skal. Tilsæt kuløren. Husk at gå varsomt til værks, tilsæt lidt farve ad gangen.

7.

Lige før servering tages gryden af varmen, og du tager de sidste 25 g smør og pisker det stille og roligt i sovsen for at ”montere” den. Har du lyst, kan du bruge 50 g. Server med det samme i en lun sovsekande, så sovsen holder sig dejlig varm på bordet.

Anbefal opskrift
Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch