Let
30Min.
6 Portioner | |
---|---|
75 g | smør |
50 g | mel |
0,5 l | fond eller stegesky |
1 dl | fløde |
1/2 flaske | rødvin |
1 spsk. | ribs, æble gele eller andet sur-sødt |
salt | |
peber | |
kulør |
Kog din rødvin mindst 2/3 ned i en gryde. Det er vigtigt, at den skarpe smag af alkohol er kogt ud, så kog det hellere lidt for meget end lidt for lidt. Dette kan du gøre flere dage i forvejen og så opbevare den nedkogte rødvin i køleskabet.
Sigt din stegesky eller fond over i rødvinen, så de to ting blandes sammen til en ”base”.
Smelt 50 g smør i en gryde og tilsæt de 50 g mel, mens du pisker. Det er vigtigt, at der ikke er klumper, og at melet lige får lov til at riste af nede i gryden, så rør rundt et par minutter ved middel varme.
Nu kan du begynde at piske din vin/fond base i jævningen. Pisk væden i lidt efter lidt over middel varme, så du er sikker på, at der ikke kommer klumper i. Giv dig god tid. Når alt væsken er pisket i, piskes fløden i.
Nu skal sovsen bringes i kog og småkoge i mindst 20 minutter ved helt lav varme, så den ikke brænder på. Husk at røre i ny og næ. Det er vigtigt, at sovsen koger igennem, så du koger eventuel melsmag ud, og så den tykner rigtigt. Er sovsen for tyk, så tynd den op med mere fond, lidt mælk eller fløde.
Smag nu til med dit sur-søde element og salt og peber til den smager, som den skal. Tilsæt kuløren. Husk at gå varsomt til værks, tilsæt lidt farve ad gangen.
Lige før servering tages gryden af varmen, og du tager de sidste 25 g smør og pisker det stille og roligt i sovsen for at ”montere” den. Har du lyst, kan du bruge 50 g. Server med det samme i en lun sovsekande, så sovsen holder sig dejlig varm på bordet.
Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende
Dette tilbud er udløbet
Påmindelse aktiv
Bekræftelse af påmindelse
Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.
Bekræft din e-mailadresse
Bekræft dit telefonnummer
Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer