Let
5Timer
4 Portioner | |
---|---|
1 stk. | And |
1 | håndfuld svesker |
2 stk. | store æbler |
3 stk. | gulerødder |
3 | løg skåret i kvarte |
10 | hele peberkorn |
vand | |
salt |
Start med at skære dine æbler i pæne stykker, ca. samme størrelse som sveskerne. Gnid nu din and med salt både indvendig og udvendig, inden du fylder svesker og æbler ind i anden. Luk åbningen af anden. Du kan enten sy den sammen med en bomuldssnor eller lukke den med en stegenål. Skær de yderste vingespidser af anden, og læg dem i bradepanden sammen med gulerødder, løg og resten af indmaden som kråse og hals, der ofte følger med.
Læg anden ovenpå de groft snittede grøntsager med brystet nedad. Det er vigtigt, at anden ligger på noget, så skindet ikke sidder fast i bunden af fadet.
Sæt nu anden ind i ovnen ved 125 grader varmluft (eller 135 grader i normal ovn) i ca. 1 time.
Efter en times tid tages anden ud. Vend den og hæld ca. 1 liter vand i bradepanden. Det er igen vigtigt, at anden ligger ovenpå grøntsagerne, så hele ryggen ikke ligger i vand. Tilsæt gerne mere grønt, hvis det ikke rækker, eller hvis du har en stor and.
Steg den yderligere 3-4 timer på 125 eller 135 grader alt efter ovnen og størrelsen på anden (ca. 60 minutter pr. kg and).
Forsvinder alt væsken fra fadet, skal du bare tilsætte mere. Fadet må ikke koge tørt, vi skal bruge den herlige fond til sovsen.
Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende
Dette tilbud er udløbet
Påmindelse aktiv
Bekræftelse af påmindelse
Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.
Bekræft din e-mailadresse
Bekræft dit telefonnummer
Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer