1. Forside
  2. Opskrifter
  3. Langtidsstegt and

Langtidsstegt and

Langtidstegt and

Let

5Timer

4 Portioner
1 stk. And
1 håndfuld svesker
2 stk. store æbler
3 stk. gulerødder
3 løg skåret i kvarte
10 hele peberkorn
vand
salt
Anbefal opskrift

1.

Start med at skære dine æbler i pæne stykker, ca. samme størrelse som sveskerne. Gnid nu din and med salt både indvendig og udvendig, inden du fylder svesker og æbler ind i anden. Luk åbningen af anden. Du kan enten sy den sammen med en bomuldssnor eller lukke den med en stegenål. Skær de yderste vingespidser af anden, og læg dem i bradepanden sammen med gulerødder, løg og resten af indmaden som kråse og hals, der ofte følger med.

2.

Læg anden ovenpå de groft snittede grøntsager med brystet nedad. Det er vigtigt, at anden ligger på noget, så skindet ikke sidder fast i bunden af fadet. 

3.

Sæt nu anden ind i ovnen ved 125 grader varmluft (eller 135 grader i normal ovn) i ca. 1 time.

4.

Efter en times tid tages anden ud. Vend den og hæld ca. 1 liter vand i bradepanden. Det er igen vigtigt, at anden ligger ovenpå grøntsagerne, så hele ryggen ikke ligger i vand. Tilsæt gerne mere grønt, hvis det ikke rækker, eller hvis du har en stor and.

5.

Steg den yderligere 3-4 timer på 125 eller 135 grader alt efter ovnen og størrelsen på anden (ca. 60 minutter pr. kg and). 

6.

Forsvinder alt væsken fra fadet, skal du bare tilsætte mere. Fadet må ikke koge tørt, vi skal bruge den herlige fond til sovsen. 

Anbefal opskrift
Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch