Let
30Min.
6 Portioner | |
---|---|
500 g | eller ca. 1/4 rødkål |
25 g | smør |
1 dl | æblejuice eller god saft af ribs eller solbær |
0,5 dl | æble eller hvidvinseddike |
50 g | sukker |
Saft af 1 appelsin | |
salt |
Snit kålen i pæne, ensartede strimler. Det kan gøres i hånden eller på en foodprocessor, hvis der skal laves en stor portion.
Steg rødkålen af i smørret i en gryde til det falder sammen og væsken i kålen begynder at fordampe. Den skal ikke tage farve.
Tilsæt, eddike, juice og appelsinsaft til kålen. Har du lyst, kan du også tilsætte skallen fra appelsinen nu, hvis den er usprøjtet.
Lad kålen koge under låg i ca. 20 minutter og hold øje med, at det ikke koger tørt. Hvis det sker, kan du tilsætte lidt vand.
Smag nu til med salt og sukker til det smager, som du godt kan lide det, og kog det i 10 minutter mere. Pas på, det ikke bliver for sødt eller salt. Du kan altid tilsætte lidt ekstra efter kogning.
Lav en god portion, når nu du er i gang, så har du også til juledagene. Lav gerne rødkålen nogle dage i forvejen. Så bliver smagen bedre og du slipper for at stresse over den på dagen, hvor rødkålen bare skal varmes op.
Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende
Dette tilbud er udløbet
Påmindelse aktiv
Bekræftelse af påmindelse
Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.
Bekræft din e-mailadresse
Bekræft dit telefonnummer
Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer