Let
180Min.
1 Portioner | |
---|---|
1 | spisegræskar (min. 600 g.) |
25 g | gær |
2 dl | vand |
2 tsk. | salt |
1 | æg |
150 g | groft mel |
450 g | hvedemel |
2-3 spsk. | græskarkerner |
Vi kan desværre ikke garantere, at alle varer er i vores sortiment året rundt. |
Bag græskaret i ovnen ved 175°C i ca. 1 time, til det er mørt, og afkøl det. Kan sagtens gøres et par dage før, når ovnen alligevel er i gang.
Halvér så græskaret, fjern kernerne og skrab kødet ud, 500 g i alt, og mos det med en gaffel.
Rør gæren ud i lunkent vand, tilsæt græskar, og rør salt, æg og groft mel i, og lad dejen stå 30 minutter.
Tilsæt hvedemel lidt af gangen, og rør dejen godt igennem, den skal være en anelse klistret. Lad dejen hvile tildækket i 1 time.
Kom dejen med skeer i smurte muffinsforme, eller sæt bollerne med skeer på en bageplade med bagepapir. Drys med græskarkerner, og lad dem hæve 30 min.
Bag bollerne ca. 20 min. ved 225°C, afkøl på rist, og nyd dem gerne lune.
Fra Dansk Gartneri: Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft
Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende
Dette tilbud er udløbet
Påmindelse aktiv
Bekræftelse af påmindelse
Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.
Bekræft din e-mailadresse
Bekræft dit telefonnummer
Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer