1. Forside
  2. Flæskesteg og flæskestegssandwich

Flæskesteg og flæskestegssandwich

Flæskesteg og flæskestegssandwich

Let

150Min.

4 Portioner
1-2½ kg flæskesteg uden ben
1-2½ spsk. groft salt
4 stk. burgerbolle
4 spsk. chilimayonnaise
4 spsk. mayonnaise
4 spsk. rødkål
2 spsk. syltede agurker i skiver
Vi kan desværre ikke garantere, at alle varer er i vores sortiment året rundt.
Anbefal opskrift
Flæskestegssandwich

1.

Rids flæskestegens svær helt ned til kødet med ½ centimeters mellemrum, men undgå at ridse i selve kødet. Kom salt på - og sørg for at få det godt ned i alle rillerne.

2.

Hæld vand i en bradepande, så bunden er dækket (Så undgår du, at fedtet brænder fast). Læg en rist ovenpå bradepanden – og placér stegen på risten.

3.

Sørg for, at stegens svær ligger vandret ved at bruge sammenkrøllet stanniol eller et stykke kartoffel til at lægge under stegen, hvor det er nødvendigt (Så bliver sværen mere ensartet stegt overalt).

4.

Stil bradepanden med stegen ind på den midterste rille i en kold ovn – med eller uden stegetermometer (Se hvilken forskel det gør længere nede).

5.

Tænd ovnen på 200 grader (varmluftsovn). Lad stegen stå i ovnen ca. 1-1½ time.

6.

Har du et stegetermometer? Så stik det ind midt i kødet fra langsiden, inden stegen stilles i ovnen. Stegetermometeret gør det nemlig ekstra nemt for dig at få mørt, saftigt kød og sprød svær. Når centrumtemperaturen på termometeret viser 50 grader, så mærk med en gaffel, om sværen er sprød.

7.

Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil
centrumtemperaturen er 62-65 grader.

8.

Hvis sværen ikke er sprød: Ingen panik. Sværen skal nok blive sprød. Skru bare ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 60-62 grader. Hold øje med, at sværen ikke bliver for mørk.

9.

Lun derefter burgerbollerne i ovnen, skær hver bolle midt over, smør underbollen med en almindelig mayonnaise – og overbollen med chilimayonnaise. Dæk underbollen med to skefulde rødkål (fra glas) – lige lunet i en gryde, læg to skiver flæskesteg med sprød svær ovenpå rødkålen. Top med et par syltede agurker. Smæk den chilimayo-smurte overbolle på og servér.

Opskrift fra meganemt.dk

Velbekomme
Anbefal opskrift
Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch