Let
150Min.
4 Portioner | |
---|---|
1-2½ kg | flæskesteg uden ben |
1-2½ spsk. | groft salt |
4 stk. | burgerbolle |
4 spsk. | chilimayonnaise |
4 spsk. | mayonnaise |
4 spsk. | rødkål |
2 spsk. | syltede agurker i skiver |
Vi kan desværre ikke garantere, at alle varer er i vores sortiment året rundt. |
Rids flæskestegens svær helt ned til kødet med ½ centimeters mellemrum, men undgå at ridse i selve kødet. Kom salt på - og sørg for at få det godt ned i alle rillerne.
Hæld vand i en bradepande, så bunden er dækket (Så undgår du, at fedtet brænder fast). Læg en rist ovenpå bradepanden – og placér stegen på risten.
Sørg for, at stegens svær ligger vandret ved at bruge sammenkrøllet stanniol eller et stykke kartoffel til at lægge under stegen, hvor det er nødvendigt (Så bliver sværen mere ensartet stegt overalt).
Stil bradepanden med stegen ind på den midterste rille i en kold ovn – med eller uden stegetermometer (Se hvilken forskel det gør længere nede).
Tænd ovnen på 200 grader (varmluftsovn). Lad stegen stå i ovnen ca. 1-1½ time.
Har du et stegetermometer? Så stik det ind midt i kødet fra langsiden, inden stegen stilles i ovnen. Stegetermometeret gør det nemlig ekstra nemt for dig at få mørt, saftigt kød og sprød svær. Når centrumtemperaturen på termometeret viser 50 grader, så mærk med en gaffel, om sværen er sprød.
Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil
centrumtemperaturen er 62-65 grader.
Hvis sværen ikke er sprød: Ingen panik. Sværen skal nok blive sprød. Skru bare ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 60-62 grader. Hold øje med, at sværen ikke bliver for mørk.
Lun derefter burgerbollerne i ovnen, skær hver bolle midt over, smør underbollen med en almindelig mayonnaise – og overbollen med chilimayonnaise. Dæk underbollen med to skefulde rødkål (fra glas) – lige lunet i en gryde, læg to skiver flæskesteg med sprød svær ovenpå rødkålen. Top med et par syltede agurker. Smæk den chilimayo-smurte overbolle på og servér.
Opskrift fra meganemt.dk
Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende
Dette tilbud er udløbet
Påmindelse aktiv
Bekræftelse af påmindelse
Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.
Bekræft din e-mailadresse
Bekræft dit telefonnummer
Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer