Let
40Min.
4 Portioner | |
---|---|
Salat | |
2 dl | quinoa |
2 stk. | gulerødder |
2 stk. | avocado |
200 g | rucolasalat |
100 g | mandler (groft hakkede) |
Falafler | |
1 dåse | kikærter |
1 håndfuld | bredbladet persille eller spinat |
1 stk. | løg |
2 fed | hvidløg |
2 | æg |
1 spsk. | spidskommen |
1 tsk. | salt |
4 spsk. | mel |
½ | citron |
olie til stegning | |
Rødebedehummus | |
200 g | rødbeder |
1 dåse | kikærter |
1 fed | hvidløg |
4 spsk. | tahin (kan evt. undlades) |
saft af 1 citron | |
1 tsk. | spidskommen |
olivenolie til rette konsistens (Hvis du synes, der skal for meget olie i, kan du sagtens bruge lidt vand sammen med olien) | |
Smag til med salt og pepper |
Skyl rucolasalat og gulerødder, og skær gulerødderne i tynde strimler/skiver (brug evt. et mandolinjern, hvis du har et).
Kom quinoa i en si, og skyl det grundigt med vand.
Kog efter anvisning på pakken, og lad det derefter afkøle lidt.
Skær avocadoerne ud i tynde både, og dryp lidt citronsaft henover, så de ikke bliver brune.
Portionsanret salaten sammen med falaflerne og rødbedehummusen. Drys til sidst de groft hakkede mandler over retten.
Kikærter hældes ud af dåsen og skylles i en sigte i koldt vand. Hæld derefter kikærterne i din blender.
Løg hakkes groft og kommes i blenderen sammen med pillede hvidløgsfed.
Tilsæt saften fra en halv citron, spidskommen og persille.
Blend det hele godt sammen (ønsker du en grov tekstur, så undgå at blend det for længe)
Tilsæt nu gradvist hvedemel og olivenolie, indtil du har en sammenhængende fars, som hverken er for tyk eller flydende. Den skal med andre ord kunne formes uden at smatte ud.
Stil "farsen" på køl (gerne i 2 timer, men mindre kan også gøre det)
Tril nu farsen til ca. 20 falafler.
Steg falaflerne på en pande med olie. De skal steges i cirka 8-10 minutter i alt og vendes undervejs.
Du kan også friturestege dine falafler i en gryde med olie.
Læg de færdige falafler til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker.
Kog dem til de er møre, og lad dem køle helt af.
Kom rødbeder og resten af ingredienserne i en minihakker/blender.
Blend til din rødbedehummus har en cremet konsistens.
Smages til med citron og salt.
Hvis du ikke selv vil lave falafler, kan du selvfølgelig også bruge de færdigelavede, som du blot skal varme i ovnen.
Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende
Dette tilbud er udløbet
Påmindelse aktiv
Bekræftelse af påmindelse
Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.
Bekræft din e-mailadresse
Bekræft dit telefonnummer
Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer