Pressemeddelelse

ALDI satser på 100 procent bæredygtig kakao

 

ALDI vil sikre en større andel af bæredygtige varer i alle kædens butikker. I den forbindelse har kæden frivilligt valgt at påtage sig en række forpligtelser og gør dermed en betydelig indsats for at støtte en fremtidssikret og bæredygtig dyrkning af kakao.

 

For fremtiden skal alle kakaoprodukter i ALDI være certificeret bæredygtige og fremstillet i overensstemmelse med de anerkendte certificeringsstandarder UTZ Certified, Rainforest Alliance eller Fairtrade.

 

Handling med det samme
Allerede ved udgangen af 2016 skal alle kædens egne produkter med et væsentligt indhold af kakao, f.eks. choklade, is og morgenmadsprodukter, være af certificeret bæredygtig kakao.
Herudover skal alle kædens tilbudsvarer med kakao ved udgangen af 2017 også være produceret med certificeret bæredygtig kakao.

 

Omkring 50 procent af alle kakaovarerne i ALDI er allerede nu produceret af certificeret bæredygtig kakao.

 

Til kamp for bønder og bønner
For at understøtte den bæredygtige omstilling har ALDI valgt aktivt at engagere sig i at forbedre de sociale og økonomiske forhold i de kakaoproducerende lande.

 

Med den nye indkøbspolitik for kakao ønsker ALDI at styrke sit engagement som en ansvarsbevidst virksomhed, der aktivt påtager sig et samfundsansvar. Siden 2015 har ALDI Nord-koncernen blandt andet været aktiv medlem af "German Initiative on Sustainable Cocoa" (GISCO), der samarbejder tæt med dyrkningslandene for at bevare de naturlige ressourcer med hensyn til miljø og sociale standarder.

 

ALDI er desuden engageret i CISCO-projektet "PRO PLANTEURS", der arbejder på at forbedre arbejds- og levevilkår for kakaobønder. Via træning og uddannelse bliver både bæredygtigheden og produktiviteten forbedret for småbønder og familielandbrug på Elfenbenskysten.

 

De nye mål og krav i ALDI er offentlige tilgængelige, og yderligere oplysninger om indkøbspolitikken for kakao kan findes på kædens hjemmeside.

 

20. oktober 2015