Æbleskiver med fyld

 
Kager og desserter
4 personer
Nem
2 timer

Æbleskiver med fyld

Tilbehør:
  • Dej
  • 5 dl
    kærnemælk
  • 1 pk.
    gær
  • 4
    æg
  • 300 g
    mel
  • 1 tsk.
    salt
  • 2 spsk.
    sukker
  • 2 tsk.
    vaniljesukker
  • 1/2 brev
    bagepulver
  • Fyld
  • 1
    æble, skrællet og skåret i fine tern
  • 50 g
    rosiner
  • 2 tsk.
    kanel
  • Ekstra
  • Smør til stegning
  • Florsukker og evt. marmelade til servering

Tilberedning:

Dej

Step 1Rør gæren ud i kærnemælken. Hvis det skal gå lidt hurtigere, så lun mælken til ca. 37 grader først.

Step 2Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive – sæt til side.

Step 3Bland salt, sukker, og vanilje i melet, og rør det i kærnemælken.

Step 4Tilsæt æggeblommerne og rør til dejen er uden klumper.

Step 5Vend forsigtigt æggehviderne i dejen. Dæk skålen til og sæt den til hævning i ca. 1½ time (en time hvis mælken var varmet). Dejen kan også, hvis man bruger kold mælk, hæve i køleskab ca. 8 timer.

Bagning

Step 1Varm æbleskivepanden godt op.

Step 2Bland fyldet sammen og stil i en skål ved siden af komfuret. Det skal være nemt at komme til.

Step 3Sæt en ske eller en anden ting, der er egnet til opøsning af dej (f.eks. en sovseske) i dejen. Luften ryger ret hurtigt ud af dejen, men æbleskiverne skal nok blive fine og luftige.

Step 4Kom lidt fedtstof i hvert hul, når det er bruset af, fyld da hullet ca. ½ op med dej, ca. 1 tsk. fyld i og fyld efter med en smule dej så hullet er fyldt.

Step 5Vend æbleskiverne så snart de er begyndt at danne skal, ca. ¼ omgang ad gangen. Når der er dannet skal hele vejen rundt, vend da så ofte som nødvendigt.

Step 6Server æbleskiverne lune med flormelis drysset over, og evt. flormelis og marmelade til ”at dyppe i”.

TIP

Prøv vores testvindende luksusgløgg tilsat mandler og rosiner.