A’la Ramen suppe

 
Billig og nem aftensmad
4 personer
Nem
Ca. 30 min.

A’la Ramen suppe

Tilbehør:
  • Tilbehør
  • 1,5 liter
    Bouillon (høns, okse, grøntsag - gerne fra terning)
  • 1 stk.
    Frisk chili (alternativt tørret eller chilisauce)
  • 5 spsk.
    Soya
  • 2 spsk.
    Fiskesauce
  • 5 tsk.
    Revet frisk ingefær (alternativt tørret eller syltet)
  • Saft af ½ citron eller lime
  • 1 tsk.
    Sukker
  • 400 - 500 gr.
    forskellige grøntsager (fx hvidkål, forårsløg, bønnespirer, gulerødder, champignon, babyspinat, radisser, peberfrugt, tomater osv)
  • Nudler eller en rest kogte ris
  • En rest kød, rejer eller kogte æg

Tilberedning:

Tilberedning

Step 1Kog bouillonen med chili, soya, ingefær og fiskesauce, tilsæt citron- eller limesaft til sidst og smag til med sukker. Den skal være temmelig salt.

Step 2Skær grøntsagerne fint. Jo grovere grøntsager, desto finere skal de skæres.

Step 3Skær kødet fint og/eller halver æggene, Fordel det pænt i 4 skåle sammen med de lette grøntsager (Såsom bønnespirer, radiser, tomater, spinat)

Step 4Giv nudlerne/risene et kort opkog (Skal bare lige boble) i suppen sammen med resten af grøntsagerne, fordel i de 4 skåle.