Bruschetta med syltede rabarber og gedeost

 
Billig og nem aftensmad
4 personer
Nem
Ca. 25 minutter

Bruschetta med syltede rabarber og gedeost

Ingredienser:
  • 8 skiver
    ciabattabrød (gerne daggammelt)
  • 2 ruller
    gedeost
  • 2 spsk.
    olivenolie
  • 8 blade
    basilikum
  • syltede rabarber
  • 500 g
    rabarber
  • 150 g
    sukker
  • 2 dl
    vand
  • 1
    chili
  • 2 cm
    ingefær
  • 4 tsk.
    vanillesukker
  • 2 tsk.
    salt

Tilberedning:

Step 1Skyl rabarberne, skær top og bund af. Skær dem herefter i ½ cm tykke skiver.

Step 2Skær chili og ingefær i små stykker. Kog vandet op og smelt sukkeret i det kogende vand. Tilføj chili, ingefær, vanillesukker og salt, og lad det koge 30 sekunder. Kom rabarberne i, mens vandet koger. Tag det straks af kog og hæld det på et rengjort, skoldet glas. Skru låget på og lad det stå og køle af. Lad gerne rabarberne stå og trække i en dags tid. Uåbnet, hvis det er hældt på glas kogende, kan det holde sig i flere uger i køleskab.

Step 3Lav bruschetta. Rist brødet. Dæk brødet med skiver af gedeost. Fordel lidt syltede rabarber ovenpå, dryp med olivenolie og pynt med et blad basilikum.