Fish & Chips med krydderurtesauce

 
Billig og nem aftensmad
Til 4 personer
Middel
Ca. 1 time

Fish & Chips med krydderurtesauce

Ingredienser:
  • FISK
  • 4
    torskefileter (ca. 450 g)
  • 200 g
    hvedemel (til dej)
  • 1 dl
    hvedemel til pudring
  • 1
    pilsner øl på 33 cl
  • 2 tsk.
    bagepulver
  • 1 l
    raps-/solsikkeolie til stegning
  • 200 g
    broccolibuketter i små buketter
  • 150 g
    ærter fra frost
  • salt og peber
  • 1
    citron
  • KRYDDERURTESAUCE
  • 4 dl
    creme fraiche
  • 6 spsk.
    friske, hakkede krydderurter (f.eks. persille, purløg og dild)
  • 2 tsk.
    sennep
  • 1 tsk.
    salt
  • 1/4 tsk.
    peber
  • GROVE FRITTER
  • 1 kg
    bagekartofler

Tilberedning:

Step 1Rør alle ingredienserne til krydderurtesaucen sammen. Sæt den på køl, til den skal serveres.

Step 2Skyl kartoflerne og skær dem i både. Gnid dem med olie og drys med salt. Bag dem i ovnen ved 210 °C, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 45 minutter.

Step 3Drys torskefileterne med lidt salt og peber og vend dem i et tyndt lag mel.

Step 4Pisk 200 g mel, bagepulver og øl sammen til en jævn, tyktflydende dej.

Step 5Varm olien op i en dyb pande eller wok til den er så varm, at det syder omkring træet, når du dypper enden af en tændstik i olien. Olien skal være ca. 170 °C.

Step 6Dyp nu torskefileterne en ad gangen i dejen til de er helt dækkede og læg dem forsigtigt ned i den varme olie. Steg 2 ad gangen i ca. 3-4 minutter og læg dem derefter på fedtsugende papir.

Step 7Kog de små broccolibuketter i ét minut i letsaltet vand. Kom derefter de frosne ærter i og rør rundt. Kog det et øjeblik til ærterne er gennemvarme, og si vandet fra.

Step 8Server retten med citronbåde.