Rødkålstzatziki med grillede, nye kartofler og hakkebøf

 
Billig og nem aftensmad
4 personer
Nem
Ca. 30 min

Rødkålstzatziki med grillede, nye kartofler og hakkebøf

Ingredienser:
  • 600 g
    kogte, kolde kartofler
  • 500 g
    hakket oksekød
  • 1 stilk eller ½ tsk.
    tørret rosmarin
  • 100 g
    salatost
  • 300 g
    rødkål
  • 4 dl
    græsk yoghurt
  • 1-4 fed
    hvidløg - efter smag
  • 2 tsk.
    finthakket peberrod
  • 1 tsk.
    sukker
  • Olie til pensling
  • Salt og peber
  • Godt brød

Tilberedning:

Step 1Hak rødkålen meget fint eller riv den.

Step 2Bland en dressing af yoghurt, revet hvidløg, finthakket peberrod, sukker, salt og peber.

Step 3Bland kålen i.

Step 4Sæt blandingen i køleskab og lad den trække minimum 30 minutter.

Step 5Træk kartoflerne på et grillspyd, pensl med olie og drys med salt og peber.

Step 6Læg dem på grillen og de grilles til de er gennemvarme med en let brun skorpe.

Step 7Bland farsen med salatost og rosmarin. Form 4 bøffer, pensl dem med olie og grill dem.

Step 8Server hakkebøf, kartofler og tzatziki med brød og evt. en salat til.