Stegt kylling med fennikel og krydderier

 
Billig og nem aftensmad
4 personer
Nem
1 t 20 min

Stegt kylling med fennikel og krydderier

Ingredienser:
  • 1 hel
    kylling
  • 300 g
    fennikel
  • 300 g
    gulerødder
  • 2
    økologiske appelsiner
  • 10 stk.
    tørrede abrikoser
  • 100 g
    rosiner
  • 1
    rød chili
  • 3 cm
    ingefær
  • 6
    laurbærblade
  • 3 tsk.
    kardemomme
  • 3 tsk.
    spidskommen
  • 1 tsk.
    kanel
  • 0,5 liter
    kyllingebouillon
  • salt og peber
  • olie
  • ris

Tilberedning:

Step 1Tænd ovnen på 225 grader almindelig funktion (ikke varmluft)

Step 2Skær rygbenet ud på kyllingen. Bred den ud i en bradepanden, pensl den med olie og krydr med salt og peber.

Step 3Skyl og skær grøntsagerne. Fenniklen i kvarte skiver. Appelsinen i skiver. Abrikoserne i små strimler. Chilien i tynde ringe. Riv ingefæren.

Step 4Fordel frugt og grønt rundt om kyllingen. Drys krydderierne over.
Tilsæt 0,5 liter kyllingebouillon og vend det hele rundt.

Step 5Sæt kyllingen og tilbehør på midterste rille i ovnen i 1 time.
Dryp kyllingen med overskydende væske fra bradepanden hvert 20. minut.

Step 6Tag kyllingen op og skær den ud. Server med fyldet.
Væsken fra bradepanden kan bruges som sauce.

Step 7Server med ris til.