Stjerneskud

 
Billig og nem aftensmad
4 personer
Nem
Ca. 30 min

Stjerneskud

Ingredienser:
  • Fiskefileter
  • 4 store eller
    8 små
    rødspættefileter
  • 1
    sammenpisket æg
  • 1 1/2 dl
    rasp
  • 1 tsk.
    salt
  • peber
  • smør og olie til stegning
  • Dressing
  • 1 dl
    cremefraiche 18 %
  • 1 spsk.
    mayonnaise
  • 2 spsk.
    tomatkethup
  • 1 tsk.
    mild paprika
  • 1 spsk.
    hakkede kapers
  • 1 spsk.
    hakkede cornichoner
  • 1 tsk.
    citronsaft
  • salt
  • peber
  • Anretning
  • 4 store skiver
    ristet franskbrød
  • dild og citronskiver
  • salatblade (f.eks. hjertesalat)
  • 1 glas
    hvide slikasparges (eller dampede friske, grønne asparges hvis det er sæson)
  • 150 g
    rejer
  • 1 glas
    stenbiderrogn

Tilberedning:

Step 1Damp halvdelen af fiskefileterne i lidt letsaltet vand i en gryde 3-4 min., og lad dem dryppe af.

Step 2Vend resten af fiskefileterne i sammenpisket æg og herefter i rasp blandet med salt og peber. Steg fiskefileterne i en blanding af smør og olie til de er gyldne og sprøde.

Step 3Afdryp asparges og rejer i en sigte.

Step 4Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt, peber og kethup.

Step 5Skær 4 pæne, store skiver franskbrød. Rist dem eller steg dem i smør på panden til de er sprøde og gyldne.

Step 6Anret dit stjerneskud: Først brød med smør, så salatblade og oven på det lægges de to slags fiskefilet. Derpå lægges rejer, asparges, dressing og kaviar. Til sidst toppes med dildkviste og citron.