Kundeinformation
  • Falske konkurrencer fra ALDI i omløb.
    Husk at lade være med at videregive personfølsomme oplysninger.
Mere information »

Valentinsmiddag:
Nem og romantisk tapas

 
Højtider
2
Nem
Ca. 1 time

Valentinsmiddag:
Nem og romantisk tapas

Tilbehør:
  • Røget laksetatar i hjertesalatblade
  • 4-6 stk.
    pæne hjertesalatblade
  • 1 spsk.
    finthakket agurk
  • 1 spsk.
    hakket dild
  • 1 spsk.
    hakket purløg
  • ½ spsk.
    kapers
  • 125 g
    røget laks
  • Friskkværnet peber
  • Bøf med cremet champignon
  • 200 g
    bøf (Oksesteaks fra frost)
  • 250 g
    champignon
  • 25 g
    smør
  • 2 stk.
    fed hvidløg
  • 1 tsk.
    frisk, hakket chili (kan udelades)
  • 3 spsk.
    fløde 38 %
  • Skinke og tomatspyd
  • 10 stk.
    tandstikker af træ / små spyd
  • 100 g
    parmaskinke i skiver
  • 10 stk.
    cherrytomater
  • 10 stk.
    mini-mozzarella kugler
  • 20 stk.
    friske basilikumblade

Tilberedning:

Step 1Skyl og klargør alt det grønne: Del hjertesalaten i hele blade, som kan dryppe af på et rent viskestykke. Skyl krydderurterne og tomaterne og lad også dem dryppe af på viskestykket. Skyl champignonerne og skær dem i halve.

Step 2Skræl 5 cm. agurk og fjern kernerne i midten. Skær det faste agurkekød i meget små tern. Hak dild og purløg. Kom 1 spsk. af hver i en skål. Hak ½ spsk. kapers groft og kom det i skålen. Dernæst hakkes laksen groft og kommes ved sammen med et nip friskkværnet peber. Rør det godt sammen og stil det på køl, indtil det skal serveres.

Step 3Skær tomaterne midt over og sæt dem på en tandstik/træspyd, så der er ½ tomat / basilikumblad/ 1 mini mozzarellakugle / basilikumblad / ½ tomat, så det ligner en lille tomatsandwich på en pind.

Step 4Steg bøffen efter anvisning på pakken. Drys med salt og peber og lad den trække 10 minutter bagefter.

Step 5Steg champignonerne i smørret ved høj varme. Når de har fået farve, skrues der ned til medium varme, og nu tilsættes finthakket hvidløg, evt. chili samt salt og peber. Steg det i et par minutter. Tilsæt så fløden og lad det koge igennem i et par minutter, til det bliver cremet.

Step 6Vælg 4-6 pæne hjertesalatblade og kom 1 spsk. laksetatar i hvert blad. Pynt med en dildkvist og anret det pænt.

Step 7Anret skinkeskiverne n på et fad og skær bøffen i 1 cm. Skrå skiver og anret dem pænt. Kom de cremede champignoner i en skål ved siden af.

Step 8Server alle tapas som delemad på bordet sammen med godt brød og evt. oliven og humus.