Pressemeddelelse

ALDI Danmark fjerner buræg fra hylderne 2 år tidligere end planlagt

Albertslund d. 5. juli 2018

 

Ved udgangen af juli måned i år er det ikke længere muligt at finde buræg i de danske ALDI butikker.

 

I august 2016 meldte ALDI Danmark ud, at man senest ved udgangen af 2020 ville stoppe salget af buræg, men allerede nu bliver den målsætning en realitet. Dermed fjerner ALDI buræggene fra deres hylder 2 år tidligere end ellers planlagt.

 

"Dyrevelfærd bliver vigtigere og vigtigere for vores kunder og det er derfor kun naturligt, at vi følger med udviklingen og udfaser buræg fra vores sortiment," siger CSR-manager Katrine Milman, og fortsætter:

"En del af vores revitaliseringsplan består i at udvikle og optimere vores sortiment. Det indebærer også, at vi kigger på hvor vi kan blive endnu skarpere i forhold til ansvarlighed og her falder buræg altså ind under."

 

Udfasningen vækker glæde hos Dyrenes Beskyttelse: "Det glæder mig, at ALDI Danmark har udfaset buræg allerede to år tidligere end planlagt. Erfaringer viser, at mange tager hoppet fra buræggene til øko-æg, hvor forholdene for dyrene er markant bedre. Derfor kommer det her tiltag til at betyde bedre dyrevelfærd for rigtigt mange høns," siger Britta Riis, Direktør i Dyrenes Beskyttelse.

 

ALDI er allerede i fuld gang med, at udfase skjulte buræg i forarbejdede fødevarer og målsætningen er, at det skal være gennemfært senest ved udgangen af 2020.

 

Kontakt: Vicedirektør for CSR, Marketing & Kommunikation Thomas Bang
Kontakt mail: presse@aldi.dk

 

FAKTA OM ÆG

 

Udfasningen af buræg kommer ikke til at ramme kunderne på pengepungen idet prisen på skrabeæg kommer til at være den samme, som ALDI tidligere har haft på buræg.

 

 

FAKTA OM ALDI

 

Aldi Danmark kunne i 2017 fejre sit 40 års jubilæum, og dermed markere discountbranchens indtog på det danske marked. I Danmark er der 187 butikker med knap 2300 medarbejdere fordelt over hele landet.

 

Aldi Danmark igangsatte i 2017 en omfattende revitaliseringsplan, der med millioninvesteringer markant skal ændre indkøbsoplevelsen i butikkerne. Med til planen hører, at over 150 butikker skal flyttes, udvides, ombygges eller have en omfattende istandsættelse. Det skal medføre at butikkerne får mere fokus på de friske kategorier, såsom frugt & grønt, kød, bake-off og kølevarer, skal gøre kæden mere attraktiv, for det daglige indkøb.

 

Aldi Danmark er en del af Aldi Nord Gruppen, der er en af Europas største discountkæder, med mere end 5000 supermarkeder i Spanien, Portugal, Frankrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Polen, Danmark og Tyskland hvor man er nummer 1 inden for discount.

 

Læs mere her.