Colombiansk kaffeprojekt

Kaffeplantage - ansvarlig kaffe ALDI

Bæredygtig kaffedyrkning

Kaffebønder
Alba Luz Giraldo, Jorge Eliecer Vargas (Agronom fra HRNS) og Guillermo Franco Buriticá på kaffeplantagen "La Esperanza (fra venstre mod højre)

Kaffe er en af verdens vigtigste handelsvarer og kaffedyrkning udgør eksistensgrundlaget for godt og vel 25 millioner kaffebønder i Afrika, Asien og Mellemamerika. På verdensplan er mere end 100 millioner mennesker involverede i handlen med og videreforarbejdningen af kaffe.

Som en af verdens førende discountkæder ønsker vi ikke kun at tilbyde kaffe af den bedste kvalitet, men også at tage et ansvar for menneskerne, naturen og miljøet i det land, som kaffen stammer fra. Derfor har ALDI i samarbejde med fonden Hanns R. Neumann Stiftung siden marts 2017 støttet et udviklingsprojekt for fremme af bæredygtig kaffeproduktion i Marsella, Risaralda, Columbia.

Kaffebønder
Guillermo Franco Buriticá og Jorge Eliecer Vargas (Agronom fra HRNS) på kaffeplantagen "La Esperanza (fra venstre mod højre).

Bæredygtig kaffedyrkning, tilpasning til klimaforandringerne, forbedring af kvaliteten i forarbejdningen af kaffe og øget indkomst: Med udgangspunkt i disse mål skal 800 kaffebønder og deres familier inddrages i løbet af projektets toårige periode. De støttes aktivt gennem træning og workshops inden for områderne bæredygtige dyrkningsmetoder, forbedret kaffeforarbejdning, professionel landbrugsforvaltning og driftsplanlægning.

Lokale ressourcer som vand og jord bør anvendes mere bæredygtigt. Det øger ikke kun kvaliteten af kaffen, men også bøndernes udbytte. Målet er at forbedre indkomstforholdene for kaffebønderne på lang sigt. Derfor lægger projektet vægt på formidling af landbrugsmetoder, der er tilpasset klimaændringerne og mere effektiv driftsstyrring.

Kaffebønder
Josefina Rojas, Cenelia Buriticá, Jorge Eliecer Vargas (Agronom fra HRNS) og Aaron Rojas på kaffeplantagen "La Teresita" (fra venstre mod højre).

Et af hovedformålene med projektet er at forbedre forarbejdningen af råkaffen på kaffefarmene og derigennem sikre høje kvalitetsstandarder. Målrettede investeringer mellem kaffebønderne og ALDI’s forbedringsprogram i en effektiv tørringsinfrastruktur på gårdene, samt træning i høstmetoder sikrer høj kvalitet og dermed forbedrede markedsmuligheder.

Columbia er en af verdens største eksportører af kaffe. Råstoffet er et af landets vigtigste landbrugseksportprodukter. Alene i høstperioden er mere end 2,5 millioner mennesker beskæftiget i kaffesektoren. På nuværende tidspunkt dækker kaffedyrkningen knap 950.000 hektar land, som farmes af 550.000 kaffebønder.

De fremskredne klimaforandringer og de tilhørende følger som fx langvarig tørke, oversvømmelser og mindre udbytte skaber nye sociale og miljømæssige udfordringer for kaffebønderne. Derudover er der mangel på ressourcebesparende dyrkningsmetoder og et manglende forretningskendskab. Som en international dagligvarekæde er ALDI opmærksom på disse udfordringer og ansvaret over for kaffebønderne i dyrkningslandene.

I vores indkøbspolitikker kan du læse mere om de specifikke krav vi stiller til forskellige ressourcer.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Påmindelse af

Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne? *

Udfyld venligst dette felt.
Udfyld venligst dette felt.
reminder.selectContactType
Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.