Private label produkter – mærkningsordninger hos ALDI
  1. Forside
  2. Ansvarlighed
  3. Mærkningsordninger

I ALDI har vi en lang række produkter, der er mærket med mærker fra uafhængige mærkningsordninger. Mærkerne hjælper dig med at finde varer med netop de kvaliteter, som du ønsker, og så er de med til at sikre troværdighed gennem certificeringer og en uafhængig kontrol. Hvad enten du leder efter ansvarligt fanget fisk, vegetariske og veganske produkter eller økologisk produceret tøj, så har vi det. Her kan du læse mere om, hvad de forskellige mærker står for, og hvilken forskel de gør for de varer, som du køber.

FSC® i ALDI

FSC®

FSC®-mærket (Forest Stewardship Council) er en international non-profit mærkningsordning til træ, pap og papir. FSC® er din garanti og tryghed for, at varen er produceret med omtanke for natur og mennesker. Når du køber FSC® -mærkede varer i ALDI, støtter du miljømæssig, social og bæredygtig brug af verdens skove. 

OEKO-TEX 100

OEKO-TEX 100

OEKO-TEX 100 mærket viser, at produktet ikke indeholder skadelige stoffer. Alle dele i produkterne, lige fra sytråd til knapper, bliver testet for sundhedsskadelige stoffer. OEKO-TEX stiller strenge sundhedsmæssige krav og opdaterer løbende deres kriterier.

Læs mere om OEKO-TEX 100

BCI

Better Cotton

Better Cotton er verdens ledende bæredygtighedsinitiativ for bomuld. Når du køber et produkt med mærkningsordningen Better Cotton, støtter du mere bæredygtig bomuldslandbrug. 

Læs mere om Better Cotton her.

Cotten Made In Africa

Cotton Made in Africa (CMiA)

CMiA er et af verdens ledende standarder for bæredygtigt produceret bomuld. Når du køber et produkt mærket med CMiA, er du med til at beskytte miljøet og forbedre arbejdsforholdene og levevilkårene for lokale bomuldsavlere i Afrika.

Læs mere om Cotton made in Africa her.

GOTS

GOTS

GOTS står for Global Organic Textile Standard, og er den førende certificeringsstandard for økologisk bomuld. GOTS sikrer høje sociale og miljømæssige kvalitetskriterier for økologisk tekstilproduktion gennem hele forsyningskæden. Tekstiler, der bærer GOTS-logoet, er lavet af mindst 95% økologisk materialer.

Læs mere om GOTS

Responsible Wool Standard

Responsible Wool Standard (RWS)

Hvis en producent er certificeret med RWS, får producenten hjælp til at sikre best practice i uldproduktion ift. dyrevelfærd, udnyttelse af landarealer og arbejdsforhold for landmænd. Producenter certificeret med RWS benytter sig ikke af mulesing i uldproduktionen.

Læs mere in Responsible Wool Standard (RWS) her.  

Svanemærket og EU-blomsten

The Good Cashmere Standard (GCS) by Aid by Trade Foundation (ABTF)

GCS er en mærkningsordning og standard for bæredygtig cashmere, som har til formål at forbedre dyrevelfærden for cashmere geder, arbejdsforholdene for landmændene og beskyttelse af miljøet.

Læs mere om The Good Cashmere Standard her.  

Global Recycled Standard

Global Recycle Standard (GRS)

GRS er en produktstandard, der verificerer, at produktet indeholder genanvendt materiale og har undergået en mere ansvarlig produktion, hvor der er taget hensyn til sociale, miljømæssige og kemikalierelaterede forhold i processen.

Læs mere om Global Recycle Standard her. 

Fairtrade - ALDI

Fairtrade

Fairtrade er en international mærkningsordning, der arbejder for, at bønder og landarbejdere i nogle af verdens fattigste lande får en mere fair betaling for deres produkter. Fairtrade-bønder skal leve op til en række sociale og miljømæssige krav, men garanteres derimod en mindstepris for deres afgrøder og modtager en såkaldt Fairtrade-bonus, som lokalsamfundet i fællesskab kan bruge på f.eks. opbygning af skoler, studielegater eller omlægning af landbrug til økologi. Fairtrade-logoet findes på bl.a. vin, kakao, kaffe, te og bomuld.

Læs mere om Fairtrade her.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance er en international certificerings- og miljøorganisation, der arbejder for at bevare verdens skove og fremme sociale forhold for bønder, arbejdere og lokalsamfund. Bag mærket står UTZ og Rainforest Alliance, som i 2018 gik sammen om at lave én global certificeringsstandard. Det grønne frø findes oftest på produkter, som kakao, kaffe, te og bananer.

Læs mere om Rainforest Alliance

Organic Content Standard

Organic Content Standard (OCS)

OCS er en mærkningsordning og international økologistandard for produkter med 100% økologisk indhold. OCS medvirker i det hele taget til at øge indsatsen for økologisk landbrug og stiller krav til tredjepartscertificeringer af økologiske produkter og produktionsforhold.

Læs mere om Organic Content Standard (OCS) her.   

Dansk Vegetarisk Forening

Dansk Vegetarisk Forening

Dansk Vegetarisk Forenings mærkningsordning gør det nemmere for forbrugerne at finde de vegetariske og veganske produkter på hylderne. Mærkerne må kun bruges på produkter, der ikke indeholder kød eller andre animalske biprodukter. Til det veganske mærke stilles der yderligere krav om at produkterne heller ikke må indeholde nogen former for animalske ingredienser, herunder mælkeprodukter, æg og honning.

Læs mere om Dansk Vegetarisk Forening

V-label

V-label

V-label er en international anerkendt mærkningsordning for veganske og vegetariske produkter. V-mærket findes i en vegetarisk og en vegansk udgave og stiller ligesom Dansk Vegetarisk Forenings mærkningsordning krav om, at produkterne er fri for kød og animalske biprodukter. Det gule V-label blev etableret af European Vegetarian Union (EVU) i 1996.

Læs mere om V-label

Dyrevelfærd

Dyrevelfærd

Det statslige dyrevelfærdsmærke ”Bedre Dyrevelfærd” er forbrugernes garanti for, at fødevarerne stammer fra dyr, der er opvokset på landbrug, hvor der er taget hensyn til dyrevelfærd heriblandt mere plads, bedre underlag og kortere transporttid. Produkter mærket med ”Bedre Dyrevelfærd” kan have ét, to eller tre hjerter, som symboliserer niveauet af dyrevelfærd. I ALDI finder du primært mærket på mejeriprodukter og alt vores ferske kylling. 

Læs mere om Dyrevelfærdsmærket her

ASC

ASC - Aquaculture Stewardship Council

Aquaculture Stewardship Council (ASC) arbejder for at fremme ansvarligt opdræt af fisk i hav og dambrug. Det er ofte laks og varmtvandsrejer, der er certificeret af ASC.

I ALDI kræver vi, at al opdrættet fisk i eget mærke inden for fersk fisk, dybfrost, kølevarer samt hel- og halvkonserves skal være enten økologiske eller certificeret efter ASC eller GLOBALG.A.P.

Læs mere om ASC her

MSC

MSC - Marine Stewardship Council

Produkter mærket med det blå MSC-mærke kommer fra bæredygtigt fiskeri og overholder MSC-fiskeristandarden, der tager hensyn til fiskebestande, miljøpåvirkning og fiskeriforvaltning.

I ALDI kræver vi, at al vores vildtfanget fisk i eget mærke inden for fersk fisk, dybfrost og halvkonserves skal være MSC-certificeret. Vi giver pt. dispensation til sild og makrel på køl og arbejder for en supplerende måde at vurdere bæredygtigheden af fisk.

Læs mere om MSC her

ASC

Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse arbejder for at give landbrugsdyr de bedst mulige forhold. Hos ALDI sælger vi en række produkter, som er mærket med ’Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse’. Når du som kunde i ALDI køber produkter med mærket, er du med til at øge efterspørgslen på produkter fra dyr, der har levet er godt liv med adgang til det fri.

Læs mere om Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse her

Ø-mærket

Ø-mærket

Siden 1989 har man kunne finde det danske Ø-mærke på økologiske fødevarer. Mærket er forbrugernes garanti for, at et produkt er kontrolleret af myndighederne. Der føres kontrol med jordbrug og virksomheder, der producerer og pakker økologiske varer i Danmark.

Læs mere om Ø-mærket 

EU's økologimærke

EU's økologimærke

EU’s grønne økologimærke findes på økologiske varer, der er produceret og kontrolleret efter EU’s økologiforordning. Alle emballerede økologiske fødevarer inden for EU skal mærkes med EU’s økologimærke.

Læs mere om EU's økologimærke her

Fuldkornslogo

Fuldkornsmærket

Fuldkornslogoet er dit redskab til nemt at få spist mere fuldkorn i hverdagen. Når du vælger Fuldkornslogoet, sikres du produkter med et højt indhold af fuldkorn, der samtidig lever op til skarpe krav til indhold af fedt, sukker, kostfibre og salt.

Vi er aktiv partner
Som aktiv partner i Fuldkornspartnerskabet støtter ALDI op om at forbedre folkesundheden i Danmark og udbrede kendskabet til de mange fordele ved fuldkorn. I din lokale ALDI kan du derfor finde et bredt udvalg af produkter med Fuldkornslogoet. Vi arbejder løbende på at udvide vores sortiment med flere produkter, som er rige på fuldkorn.

 

Nøglehulsmærket

Nøglehulsmærket

Nøglehullet er Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke. I fødevarer mærket med Nøglehullet er der sparet på fedt, sukker og salt samt krav til indhold af kostfibre. Nøglehullet er derfor din genvej til et sundere valg i en travl hverdag.

Læs mere om Nøglehulsmærket her.

Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark

Den Blå Krans fra Astma-Allergi Danmark angiver, at varerne ikke indeholder stoffer, som kan være allergifremkaldende og hjælper dig til at minimere risikoen for allergi. Astma-Allergi Danmark arbejder på at styrke forebyggelsen af astma og allergi. Omkring 1,5 millioner danskere er berørt af astma, allergi eller anden overfølsomhedssygdom.

I ALDI er hele vores IDEEL serie mærket med den blå krans.

Læs mere om Astma-Allergi Danmark

Svanemærket og EU-blomsten

Svanemærket og EU-Blomsten

Svanemærket og EU-Blomsten er de officielle miljømærker i Danmark. For at få lov til at bære mærket skal varerne leve op til skrappe miljøkrav i hele produktets livscyklus - fra fremstilling og produktion til brug og bortskaffelse. Du finder Svanemærket og EU-Blomsten på mange forskellige varer – lige fra sæbe, legetøj og byggeprodukter til husholdningspapir og møbler. Når du vælger et produkt med Svanemærket eller EU-Blomsten, er du med til at mindske miljøbelastningen.

Læs mere om Svanemærket og EU-Blomsten

Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch