I ALDI bekæmper vi madspild sammen

I ALDI bekæmper vi madspild sammen 

En tredjedel af alt mad spildes. Det giver sig selv, at det er en stor belastning for miljø og klima. Hos ALDI ser vi langt hellere, at mad spises og gør gavn, fremfor at det smides ud. Derfor arbejder vi aktivt og målrettet på at bekæmpe madspild.

Del af ”Danmark Mod Madspild”
Som en vigtig del af vores indsats er vi gået med i en frivillig aftale, Danmark Mod Madspild, hvor vi forpligter os til at halvere vores madspild inden 2030. Det betyder bl.a., at vi hvert år skal måle og offentliggøre vores madaffald. Danmark Mod Madspild blev etableret i forlængelse af FN’s Verdensmål fra 2015 og drives i dag af Tænketanken One Third, som er en selvstændig enhed under Miljø- og Fødevareministeriet. Læs mere om Danmark Mod Madspild.

Konkrete tiltag, der gavner
Det er ambitiøse mål, vi sætter os. Derfor arbejder vi løbende med mange konkrete tiltag som fx maddonation. I 2019 donerede 73% af vores butikker overskudsmad til lokale foreninger. Og du kan også være med til at gøre en forskel, for med introduktionen af Too Good To Go-lykkeposer i samtlige butikker, forventer vi årligt at kunne reducere CO2 udledningen med 665 ton – svarende til 1436 flyrejser fra København til London.

Initativer
CSR Breaker
maddonation

Maddonation

Selvom vi gør vores bedste for at bestille den rette mængde varer, kan vi desværre ikke undgå, at der er mad, vi ikke får solgt. Derfor donerer vi mad, der stadig kan spises, til lokale foreninger, som uddeler maden til de danskere, som har mest brug for det. 

Især i juletiden, hvor vi har tradition for at samles om god mad, er der ekstra stort fokus på at kunne give til andre. Derfor er vi glade for, at 110 af vores 184 butikker sidste år valgte at donere madvarer til jul og nytår.  

Samarbejde med frivillige organisationer
Blandt vores samarbejdspartnere er Stop Spild Lokalt, en frivillig, landsdækkende organisation, som uddeler overskudsmad til alle trængende, og Foreningen Ringgaard, som hjælper udsatte med at komme på fode igen.

”Vores samarbejde med ALDI gør den forskel, at mange mennesker med få midler kan få nærende og varieret kost alle ugens 7 dage. Uden samarbejdet med ALDI ville vi ikke være i stand til at hjælpe alle dem, vi hjælper i dag. Foreningen Ringgaard og dens medlemmer er taknemmelige og stolte af aftalen med ALDI.”

                                                    - Irene Mosberg, frivillig koordinator, Foreningen Ringgaard

CSR Breaker
To good to go

To Good To Go

ALDI har indgået samarbejde med Too Good To Go. Sidste år introducerede udvalgte butikker de såkaldte lykkeposer med frugt og grønt til stærkt nedsat pris, og nu kan du i alle ALDI's butikker være med til at redde frugt og grønt fra at ende i skraldespanden.

Vores kunder har taget rigtig godt imod initiativet, så vi på bare én måned har sparet over 20.000 kg CO2, dvs. ca. 118 flyture fra København til London. Vil du også være med at redde frugt og grønt og reducere vores CO2-udslip, så hent app'en og hold øje med lykkeposerne i din ALDI.

CSR Breaker
Vej selv

Frugt og grønt i løsvægt

I ALDI mener vi, at det skal være muligt at købe præcis den mængde frugt og grønt, man har behov for. Derfor sælger vi frugt og grønt som løsvægt. På den måde undgår du at komme hjem med tre peberfrugter, selvom du bare skulle bruge én. Og har du brug for bare en lille aubergine, skal du ikke betale det samme som for den store.

Vej selv-frugt og grønt er samtidig et initiativ, som også minimerer brugen af plastik. Vi har desværre vænnet os til, at meget frugt og grønt at pakket ind i plastik, hvilket altså ikke er nødvendigt. Desuden undgår vi også at skulle kassere en hel pose med bananer, bare fordi en enkelt banan er stødt. Det er altså endnu en fordel i forhold til at bekæmpe madspild.

Sådan virker det

  • Vælg de frugter og grønsager, du skal bruge
  • Put dem i ALDI’s biobaserede frugt og grønt-pose. Du kan også købe et net til bare 10 kr., som du kan bruge igen og igen
  • Vej evt. posen for at få angivet mængden
  • Betal ved kassen. 
CSR Breaker
Dato tilbud

Dato-tilbud

Når en frisk vare nærmer sig udløbsdato, nedsætter vi prisen med 30%. Det gør vi for at skubbe salget, så endnu mindre mad vil gå til spilde. For eksempel bliver vores bake-off sortiment sat ned med 30% to timer inden lukketid.

Spar penge på udvalgte varer
Det betyder også, at du kan gøre gode fund, hvis du leder efter de prisnedsatte varer, som ofte står samlet ét sted i hver afdeling i din lokale ALDI. For eksempel finder du alle kølevarerne ét sted, kødvarer i køddisken og forskellige andre varer samlet i nærheden af kassen. Vi nedsætter også prisen på tøj og ting for at undgå, at de går til spilde.

Vil du have frugt og grønt til ekstra gode priser, kan du prøve vores lykkeposer fra Too Good To Go

CSR Breaker
Tips til at mindske madspild

Tips til at mindske madspild

Der er mange ting du selv kan gøre derhjemme, hvis du vil være med til at bekæmpe madspild, spare penge og gøre vores jord lidt grønnere. Klik her og få inspiration til hvordan du selv kan bekæmpe madspild.

Tips til at mindske madspild

Påmindelse af

Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne? *

Datovælger *

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.
div>

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.