ALDI's tips til at mindske madspild
  1. Forside
  2. Ansvarlighed
  3. Stop madspild
  4. Tips til at mindske madspild

Tips til at mindske madspild

I ALDI har vi taget de første skridt på vejen mod mindre madspild. Det kan føles som en lang vej, men selv de små initiativer gør en forskel – og det føles godt! Der er heldigvis mange ting, du også kan gøre derhjemme, hvis du vil være med til at bekæmpe madspild, spare penge og gøre vores jord lidt grønnere. Her får du et par tips og inspiration:

ALDI bekæmper madspild

Kend forskel på holdbarhedsmærkning

Der er forskel på ”Bedst før” og ”Sidste anvendelsesdato”:

Bedst før

Når du på en vare ser datoen for ”Bedst før”, betyder det, at varen stadig er sikker at spise, men at der kan ske en kvalitetsforringelse efter den pågældende dato. Du kan med fordel se på maden, lugte til maden og evt. smage, om den stadig er frisk.

Sidste anvendelsesdato

Datoen for ”Sidste anvendelsesdato” betyder, at det er den sidste dag, varen stadig er frisk og sikker at spise. Efter denne dato skal maden kasseres.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Tip fra ALDI til at mindske madspild

Lav en madplan

Du kan spare både tid, penge og mad ved at lave en madplan. Planlæg, hvad der skal købes ind for hele ugen og klar det i én omgang. På den måde sparer du tid på flere ugentlige indkøb, og du undgår impulskøb. Forsøg at finde retter, hvor nogle af ingredienserne går igen. Skal du fx have kylling i fad, så vælg også brændende kærlighed, så du får brugt alle de købte kartofler. Find enkle opskrifter til hele familien på mætpåbudget.dk

Tip fra ALDI til at bekæmpe madspild

Brug hele grøntsagen

Vidste du, at stokken på en broccoli og blomkålsblade også kan spises? Begge dele kan vendes i lidt olie, salt og peber og steges i ovnen eller tilsættes i en gryderet. Skrællen fra rigtig mange økologiske frugter og grøntsager kan også spises, og de er ofte rige på vitaminer og fibre. Det kan for eksempel være kiwi, søde kartofler, rødbeder og meget mere.

Tip fra ALDI til at mindske madspild

Frys, frys, blend!

Hvis du har købt flere grøntsager, end du kan nå at få spist, kan du skære dem i stykker og gemme i din fryser. Når du har en passende mængde, kan du koge suppe af resterne. Udnyt på samme måde hele kyllingen ved at gemme skroget i fryseren, så du kan lave en lækker hønsefond.

Brune bananer og melede æbler kan ligeledes gemmes i fryseren og blive til en frisk smoothie

ALDI's tip til at mindske madspild

Frisk grøntsagerne op

Koldt vand kan hurtigt give nyt liv til trætte grøntsager. Hvis du lægger slatne radiser, forårsløg, gulerødder, salat og blegselleri i koldt vand i nogle timer, vil de blive spændstige og spiseklar igen.

Få flere tips til at bruge dine grøntsager her.

ALDI's tip til at mindske madspild

Sylt de slatne grøntsager

Hvorfor smide en trist agurk ud, når du let kan sylte den? Så har du også lækkert tilbehør til din hotdog eller sprødstegte kylling. På samme vis kan du forvandle kedelige rødløg til en fantastisk salattopping. Listen over grøntsager, der kan syltes, er nærmest uendelig: tomater, peberfrugter, rødbeder, rabarber, gulerødder og mange flere.


Sådan gør du
Få opskriften på en god syltelage 

Læs mere om hvordan vi sammen tager ansvar i kampen mod madspild:

ALDI sælger lykkeposer med frugt og grønt

Too Good To Go

ALDI samarbejder med Too Good To Go, så nu kan du redde frugt og grønt og velsmagende bake-off ved at købe en lykkeposer i alle ALDI's butikker.

Læs mere

Maddonation

Vores mange butikker har lokale aftaler for at mindske madspild. Kun sammen kan vi reducere spild.

Læs mere
ALDI sælger frugt og grønt i løsvægt

Frugt og grønt i løsvægt

I ALDI sælger vi frugt og grønt i løsvægt. Så kan du købe præcis den mængde, du har behov for - og minimere madspild.

Læs mere
Prisnedsættelser i ALDI

Prisnedsættelser

I ALDI sætter vi prisen yderligere ned på de varer, som nærmer sig udløbsdatoen. Så kan du gøre gode fund - og sammen bekæmper vi madspild.

Læs mere

Påmindelse af

Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch