Information vedr. covid-19

Madspild

Stop madspil - ALDI's samfundsengagement

Til kamp mod madspild

Vores indsats er inddelt i tre områder:

 • Den rette mængde varer i butikken
 • Prisnedsættelser på varer, der nærmer sig sidste salgsdato
 • Donationer af varer, der alligevel ikke er blevet solgt.

Vi tilpasser dagligt mængden af varer, der kommer til salg i den enkelte butik. Hvis varerne ikke bliver solgt, arbejder vi med forskellige prisnedsætteler, alt efter hvilken vare der er tale om. På friske varer har vi en fast nedsættelse på 30%, og alt bake-off bliver solgt til nedsat pris efter klokken 19. På varer med længere holdbarhed nedsætter vi prisen, indtil varerne er solgt.

Ender vi alligevel med varer, der ikke bliver solgt, har en lang række af vores butikker og vores 3 centrallagre aftaler med forskellige partnere, der henter varerne og bruger dem til velgørende formål. Vi støtter op om lokale initiativer ved at donere madvarer til dem. Fælles for initiativerne er, at de er lokalt forankret, og alle har et socialt formål, hvor de enten tilbereder maden eller videreformidler den til nogle af de svageste borgere i vores samfund. Nogle af de organisationer, som vi samarbejder med er Stop Spild Lokalt, Foreningen Ringgaard og Fødevarebanken. I 2019 donerede 73% af vores butikker overskudsvarer til foreninger, og vores mål er, at alle vores butikker ved udgangen af 2020 har en madspildsordning.   

5 gode råd til at undgå madspild

 • Køb kun den mad, der er behov for
 • Opbevar maden korrekt
 • Tilbered kun den mad, der vil blive spist
 • Gem madrester og brug dem senere
 • Vær opmærksom på holdbarhedsmærkningen - ikke alle varer skal i skraldespanden efter udløb

*Kilde: Fødevarestyrelsen

Danskernes madspild

Danskerne kasserer tonsvis mad om året. Mad der kunne være blevet spist. Madspild er både et etisk problem og et spild af værdifulde ressourcer. Langt størsteparten af den mad, som bliver kasseret, kasseres i hjemmet. Der er derfor meget, som den enkelte kan gøre for at mindske madspild i sit eget hjem.

Tal viser, at en familie på to voksne og to børn smider mad ud for op mod 10.000 kr. om året*. Der er derfor både penge og ressourcer at spare ved at nedbringe ens madspild.

Holdbarhedsmærkninger - kend forskellen

"Bedst før"

 • betyder at varen stadig er sikker at spise, men der kan ske en kvalitetsforringelse efter den pågældende dato. Se på maden og smag evt. på den om det stadig er frisk.

"Sidste anvendelsesdato"

 • viser at det er den sidste dag varen stadig er frisk og sikker at spise. Efter denne data skal maden kasseres.

*Kilde: Fødevarestyrelsen

Påmindelse af

Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne? *

Datovælger *

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Bemærk
 • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
 • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
 • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
 • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
 • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
 • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.