Børnefødselsdag - Inspiration
 1. Forside
 2. Inspiration
 3. Børnefødselsdag

Inspiration til en nem og festlig børnefødselsdag

Tillykke - dit barn har snart fødselsdag. Forude venter en dag med masser af glæde og gode minder – og mange forventninger? Der kan være særlige ønsker til gaver, mad og fest.  Så mens dit barn tålmodigt tæller dagene ned, flyver din tid for hurtigt med hverdagens praktik og tanker om, hvordan du får tid og penge til en god børnefødselsdag.

Men bare rolig ... Vi er klar til at hjælpe dig. I ALDI tror vi nemlig på, at det ikke behøver være dyrt eller kaotisk at holde en festlig fødselsdag. Derfor har vi lavet en mini-guide, hvor du får alt, hvad du skal bruge til en nem børnefødselsdag – lige fra invitationer til opskrifter på fødselsdagskage og idéer til temafest og lege.

Se med her og få tid til at glæde dig til den store dag.  

breaker
Pynt til børnefødselsdag

Hold en temafest

Med et tema bliver børnefødselsdagen endnu mere festlig – og faktisk også lettere at planlægge. Så har du nemlig en rød tråd, der kan guide dig i alt fra borddækning, balloner og valg af fødselsdagskage. Temaet kan være alt fra ’Skovens dyr’ til ’Helte og skurke’ – men vi har her valgt temaet ’Yndlingsfarve’.

Brug yndlingsfarven
Lad dit barn vælge én farve, som bliver rammen om festen. Er det blå, er invitationen blå, servietterne blå og kagen pyntet med blå glasur. I kan også skrive i invitationen, at gæsterne skal komme udklædt i blåt - så er alle med fra start. 

breaker
Invitation til børnefødselsdag

Invitation til børnefødselsdag

Invitationen er vigtig, for det er både dejligt at kunne dele noget ud til vennerne, og samtidig giver invitationen en personlig hilsen og alle de praktiske detaljer, man som barn og forælder skal vide om festen (tid, sted og måske andet praktik).

Hent invitation til din børnefødselsdag

Invitationerne kan købes eller kreeres selv. Men vil du spare både tid og penge, har vi lavet det hele klar til dig. Her kan du nemlig hente en gratis invitation.

Til dig, der vil holde temafest i en farve, har vi lavet tre varianter, du kan vælge imellem. Invitationen kan selvfølgelig også bruges, hvis du ikke har et tema. 

Vælg din invitation her: 

breaker
Kage til børnefødselsdag

Fingermad er børnemad

Til en børnefødselsdag bliver gæsterne sjældent siddende længe om bordet. Derfor gør du dig selv – og børnene – en tjeneste, hvis maden er let at spise. Alt, hvad der kan spises med fingrene er som regel et hit, og meget kan endda laves i forvejen.

Mad med farve

Holder I temafest med farve, skal maden selvfølgelig passe ind. Man kan godt bruge frugtfarve i maden, men der er også mange naturlige kilder til en særlig farve på bordet.

 • Rød: Rød saftevand, jordbær, røde pølser, ketchup, rød peberfrugt, tomat, pizza med tomatsovs.
 • Blå (lidt sværere): Blåbærsaft, blå vindruer, brombær og blommer.
 • Grøn: Grøn saft eller smoothies, agurkestænger, ærter, pasta med grøn pesto eller grøn spinatpasta. 
breaker
Lege og aktiviteter til børnefødselsdagen

Skattejagt og andre sjove lege

For at fuldende en god fødselsdag skal der fyres op under aktiviteterne. Og mange børn ønsker sig en skattejagt, men det kan være tidskrævende at nå mellem kagebagning og borddækning.

Derfor har vi i ALDI lavet en komplet skattejagt til dig, som du kan hente her helt gratis. Og så kan den endda passe med farvetemaet.

Få flere idéer til underholdende fødselsdagslege:

 • Hallo hallo
  Fødselsdagsbarnet forlader rummet, gæsterne sidder på en række. Den første hvisker en sætning/kort historie til den næste og sådan fortsætter det. Til slut kommer fødselsdagsbarnet ind, får hvisket historien og skal nu sige det højt. Er det mon stadig den rigtige historie?
 • Husk det hele
  Saml 10 små ting på en bakke og læg et viskestykke over. Børnene får 1 minut til at kigge på tingene og skal derefter genfortælle alt, hvad de så.
 • Smagsdommerne
  Find tre madvarer, som børnene skal smage og gætte, hvad er. Prøv fx: Honning, havregryn, rugbrød, is etc.
breaker

Fødselsdagskage og nemme opskrifter: 

Dadelkugler med kakaonibs

Daddelkugler med kakaonibs

Læs mere
Gammeldags pandekager - Opskrifter fra ALDI

Gammeldags pandekager

Pandekager som mormor lavede dem

Læs mere
Kanelsnegle - Opskrifter fra ALDI

Kanelsnegle

Læs mere
Bananmuffins - Opskrifter fra ALDI

Bananmuffins

Læs mere
Hvem skal med til børnefødselsdag?

Inden du begynder at arrangere underholdning og forplejning til børnefødselsdagen er det en god ide at overveje, hvem der skal med til fødselsdagsfesten. Der kan være stor forskel på hvilke lege og underholdning, der fungerer bedst - alt efter om I bliver mange eller få, om I er drenge eller piger eller begge køn. Vælg et fødselsdagstema, der passer til de gæster, der inviteres.

Hvor længe varer festen?

Når der er styr på fødselsdagstemaet, er det en god ide at tage stilling til, hvor længe fødselsdagen skal vare. Når du ved det, er det lettere at beslutte, hvad der er behov for af underholdning, og hvor mange spise-/drikke-pauser der skal lægges ind i løbet af børnefødselsdagen.

Hvad kan man dele ud til fødselsdag?
 • Slikkepinde
 • Flødeboller
 • Små slikposer
 • Småkager
 • Daddelkugler
 • Havregrynskugler
 • Clementiner
Hvor kan man holde børnefødselsdag?
 • Børnevenlige restauranter (eks. McDonald's el. lignende)
 • Legeland
 • Svømmehal
 • Biograf
 • Hjemme
Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
 • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
 • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
 • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
 • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
 • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
 • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch