Vinterferiesysler
 1. Forside
 2. Inspiration
 3. Vinterferiesysler

Hvad skal vi lave i ferien?

Sådan er der sikkert mange børn, der spørger lige nu. Og hvis du heller ikke helt ved, hvad vinterferien egentlig skal stå på, kan du her få gode idéer og inspiration til aktiviteter, som er lette at sætte i gang og hurtigt kan skabe en hyggelig tid for både børn og voksne.

Aktiviteterne er inddelt i fire kategorier, så I nemt kan vælge de ting, I lige er i humør til.

Rigtig god fornøjelse - og god ferie.

Den store vinterbagedyst

#1 Den store vinterbagedyst

Ferie og forkælelse hænger godt sammen. Derfor er en lækker kage et opløftende indslag i vinterferien.

Og nu hvor I har lidt ekstra tid, er det faktisk både sjovt og lærerigt at lave kagerne selv. Så find forklædet frem og vælg den kage, I helst vil bage. Der er inspiration og opskrifter at hente her på siden.

Hvem mon bliver den stolte vinder af årets store vinterbagedyst?

Opskifter

Vinterferiesysler
Ellen profil

#2 Tag ud i det fri

Inde godt – ude GREAT! Hop i tøjet og kom ud, hvor der er højt til loftet. Her er et par forslag til, hvad I kan lave – prøv fx naturbingo og husk at printe spillepladen først. 

 • Snobrød
  Det er ikke kun den gode smag men også hyggen i at sidde ved et bål. Hvem kan mon fortælle den farligste historie? Få opskriften på snobrød her.
 • Mini OL 
  Så er det på med træningsskoene, for nu er det alvor. Vælg 3 aktiviteter, I vil dyste i (fx 100 meterløb, hoppe på et ben, sjippe og hinkerude). Den bedste atlet får lov at stå øverst på sejrsskamlen. 
 • Skattesamling
  Find flotte sten og sjove grene og lav en udstilling af jeres sjældne fund. Tegn eller skriv små skilte til hver genstand og udpeg evt. en turguide. Så er udstillingen åben. 
ALDI's naturbingo

Naturbingo

Hvem finder flest ting udenfor? Hent ’spillepladen’ fyldt med ting og print den ud, så der er et ark til hver person eller hold. 

Gå på opdagelse og sæt kryds over de ting, I finder.

Vinderen er den med flest krydser – og måske venter der en lille præmie?

Breaker
tegning

#3 Slip kreativiteten løs

Både børn og voksne kan få glæde af at fordybe sig med farver og papir - og enten fri fantasi eller et fast motiv. Her på siden kan I vælge mellem mange søde dyr, som I kan printe og farvelægge. I kan også slippe kreativiteten løs på andre måder:

 • Puste æg 
  Først skal æggene pustes, hvilket ofte er ret sjovt. Dernæst kan de males og dekoreres med glimmer, fjer og andet godt fra krea-kassen.
 • Trylledej
  Bland mel, salt, vand, olie, evt. frugtfarve og lad dejen hvile. Så kan I forme figurer, dukkemøbler, dørskilte og meget mere, som I derefter bager i ovnen.
 • Fugleforkælelse
  Vinteren kan være hård for en fugl, så lav dit eget fuglefoder ved at blande havregryn, frø og kerner med fedtstof. Form det til kugler eller hjerter, som kan hænge i en snor udenfor - så bliver dine flyvende gæster glade.  
Skildpadden Slow

Skildpadden Slow

Print og farvelæg

Download
papegøjen pappi

Papegøjen Pappi

Print og farvelæg

Download
Delfinen Flip

Delfinen Flip

Print farvelæg

Download
Dinoen Dirk

Dinoen Dirk

Print og farvelæg

Download
Breaker
Penny profil

#4 Tag magien med hjem

Mange populære oplevelser kan også skabes derhjemme. Prøv fx:

 • Tivoli
  Hver person/hold får til opgave at lave en bod (fx dåsekast, dam, bueskydning, lykkehjul). Husk også at lave fine billetter og måske en snackbod.
 • Hjemmebiograf
  En flot plakat med filmen, billetter, papirkræmmerhuse til popkorn og et glas med sugerør, isterninger og din yndlingsdrik. Læn jer tilbage og nyd filmen.
 • Børnedisco
  Find det flotte tøj frem og skru op for musikken. Leg stopdans, stoledans eller ballondans. Og husk også noget lækkert til at slukke tørsten.
 • Købmand
  Vælg nogle typiske dagligvarer, og skriv priserne på post-it-sedler. Nu skal børnene matche priser med varer og se, hvem der får flest rigtige.
Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
 • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
 • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
 • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
 • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
 • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
 • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch