1. ALDImeter
 2. Resultater

Resultater & Analyser

Her kan du finde alle ALDImeter-analyser og -resultater. Alle data og resultater er til fri afbenyttelse i medier og på andre kanaler, men ALDI skal altid krediteres tydeligt som afsender eller kilde.

Highlights fra første ALDImeter-analyse

Stigende forbrugerpriser - Infografik

Sådan påvirkes danskernes livskvalitet og humør

 • 32 procent af danskerne siger, at de stigende forbrugerpriser går ud over deres livskvalitet.
 • 27 procent af danskerne siger, at de i høj eller meget høj grad bliver i dårligere humør, når de tænker på de øgede leveomkostninger.
 • 40 procent af danskerne oplever, at det stresser dem, at de har færre penge til uforudsete udgifter.
 • Hele 78 procent af danskerne bekymrer sig over den indvirkning, de stigende forbrugerpriser (på blandt andet el, varme og fødevarer) har på dem og deres husstand.
 • 54 procent af de adspurgte danskere med en årlig lønindkomst på under 300.000 kr. bekymrer sig – i høj eller meget høj grad – over den indvirkning, de stigende forbrugerpriser (på blandt andet el, varme, fødevarer) har på dem og deres husstand.

Sådan ændres forbruget

 • 7 ud af 10 svarer, at de inden for det seneste halve år har ændret deres indkøbsvaner ved køb af dagligvarer som følge af de stigende forbrugerpriser og køber færre ’unødvendige’ varer (fx slik, sodavand og vin).
 • 47 procent svarer, at de oftere kigger efter tilbud eller benytter tilbudsaviser og tilbudsapps. 
 • 54 procent svarer, at de kigger mere på pris, når de handler end tidligere.
 • 31 procent af danskerne svarer, at det er svært eller meget svært at ændre på sine/husstandens forbrugsvaner for at imødekomme det seneste halve års stigninger i forbrugspriserne.

 

Nysgerrig?

datarapport 1

Første ALDImeter Rapport

Stigende forbrugerpriser presser danskernes hverdag. ALDI tager pulsen på danskernes hverdag. Download den fulde rapport med alle ALDImeter-data her.

Download første rapport
datarapport2

Anden ALDImeter rapport

ALDImeter undersøger danskernes hverdag. Download den fulde rapport med alle ALDImeter-data her.

Download anden rapport
ALDImeter infografik - Stigende forbrugerpriser

Analysemetode

Flere gange om året undersøger ALDImeter et repræsentativt udsnit af danske familier ved hjælp af en klassisk spørgeskemaundersøgelse gennem analyseinstituttet YouGov.

Data kan nedbrydes på baggrundsvariablene køn, aldersgrupper, regioner, urbanisering, familiesituation og husstandsindkomst. 

Spørgerammen er udarbejdet af ALDI med input fra vores stærke ekspertpanel, der varierer over tid med afsæt i det aktuelle analysetema.  

Vores spørgeskemaundersøgelser suppleres altid med data fra ALDIs egen analyseafdeling og fra andre relevante datakilder, som alt i alt giver os det mest retvisende billede af hverdagen, som den leves og mærkes af danskerne. Datakilder vil altid fremgå tydeligt. 

Kontakt

Vil du høre mere om ALDImeter, så kontakt: 

Louise Wendelbo, kommunikationschef i ALDI, louise.wendelbo@aldi.dk, 0045 28447756

Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
 • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
 • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
 • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
 • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
 • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
 • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch