1. ALDI's historie
  2. 100 år gammel købmandstradition

100 år gammel købmandstradition

Sammensat billede: Til venstre ses original ALDI-butik og til højre en moderne ALDI-butik - stolte købmandstraditioner hos ALDI

Fra købmandsbutik til koncern

Den 10. april 1913 grundlægger faderen til begge af de to kommende virksomhedsentreprenører Karl og Theo Albrecht "Handel mit Backwaren" i Essen-Schonnebeck. Moderen Anna, der også kommer fra en familie af købmænd, åbner i 1914 sin første købmandsbutik - kernen i et vellykket, kundeorienteret virksomhedsprincip, der senere skriver sønnerne ind i Tysklands handelshistorie.

To brødre, en opskrift på succes

Albrechts købmandsbutik – ALDI

Brødrene Karl og Theo Albrecht overtager familieforetagendet i 1945. Allerede tre år senere påbegynder de udvidelse til filialdrift og fastlægger ved samme lejlighed deres koncept til at omfatte et produktudvalg af god kvalitet, lave priser og beskedne omkostninger. Virksomheden vokser hurtigt - også ud over Essens bygrænser - og allerede i 1954 omfatter filialnettet 77 afdelinger. Kerneforretningen i Essen-Schonnebeck bliver den første butik med selvbetjening. Et år senere, i 1955, findes der 100 filialer i Nordrhein-Westfalen. De to brødre besluttede i 1961 at opdele det eksisterende filialnet indbyrdes. Karl koncentrerede sig om det sydlige Tyskland, mens Theo tog sig af det nordlige område. Det familiære bånd resulterer i et tæt samarbejde mellem de to virksomheder.

ALDI står for ALbrecht DIskont

ALDI's logoer gennem tiderne.

Under navnet ALDI (sammentrækning af ‚Albrecht Diskont') ruller Theo Albrecht sit filialnet ud i Nordtyskland i 1962. Princippet er "At koncentrere sig om det væsentligste". Og det væsentlige er kunden! Hos ALDI skal der altid være et udvalg af kvalitetsprodukter til de lavest tilgængelige priser. Dette skal gerne gøres uden kostbare butiksdesign og støjende reklamer. ALDI's pris/ydelses-forhold er i 60'erne og 70'erne den bedste reklame. Selvom ALDI i lang tid ikke længere udelukkende har solgt "direkte fra pallen", har ALDI's rabatkoncept alligevel fungeret i over 60 år i stort set uændret form.

Kundeorienteret sortimentsudvikling

I løbet af de seneste årtier har ALDI Tyskland udvidet sortimentet til også regelmæssigt at omfatte masser af innovative produkter og tjenesteydelser. I 1960'erne var det mel, sukker og konserves, og senere er kampagnevarer som kosmetik, tekstiler og husholdningsartikler samt kød, ost, mejeriprodukter og frisk frugt og grønt kommet til.

I 1990'erne blev ALDI Tyskland et anerkendt sted at handle såkaldte luksusvarer, hvor man kan handle elektronik, kvalitetsolivenolie og gourmetprodukter. I dag omfatter ALDI Tysklands varesortiment også vin, færdigretter og friskbagt bake-off brød samt tjenesteydelser såsom ALDI's blomster, ALDI Talk og ALDI's rejser.

De seneste år har ALDI Nord udviklet en bred vifte af økologiske produkter, ligesom vi tilbyder certificerede træ-og papirprodukter og bæredygtigt producerede fiskeprodukter. I stigende grad tager ALDI Nord desuden hensyn til miljømæssige og sociale anliggender i udformningen af produktudvalg.

Her ses udviklingen af ALDI Tysklands produktsortiment.

Produkttidslinje 1960 -2013 - ALDI

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Påmindelse af

Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne? *

Udfyld venligst dette felt.
Udfyld venligst dette felt.
reminder.selectContactType
Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.