Menneskerettigheder

Menneskerettigheder

Erklæring om overholdelse af FN’s menneskerettigheder

I ALDI tager vi ansvar for vores globale værdikæde og arbejder aktivt for at undgå deltagelse i aktiviteter, der medvirker til krænkelser af menneskerettighederne.

Vores erklæring om overholdelse af FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv har til hensigt at udtrykke støtte til og respekt for menneskerettighederne, samt sikre en fremadrettet forankring af vores overordnede indsatser for arbejdet med corporate governance.

Human Rights

Identificering af negative indvirkninger

For at identificere, forebygge og afbøde potentielle negative indvirkninger på mennesker i vores værdikæde, udvikler vi løbende processer, der skal sikre, at vi overholder gældende krav og prioriterer identificerede højrisikoområder. Vi følger op og deltager i aktiviteter, der er med til at forebygge diskrimination og krænkelse af menneskerettighederne. Lokal dialog med interessenter og rettighedsholdere konkretiserer arbejdet med at forhindre diskriminerede praksis.

Hensigtserklæringer og medlemskaber af nationale og internationale menneskerettighedsinitiativer danner grundlag for vores politikker og det daglige arbejde med at forebygge vores eventuelle negative indvirkning på menneskerettighederne.

 

Find vores erklæring her:

Principerklæring

Hos ALDI er vi bevidste om vores ansvar for at respektere menneskerettigheder. Vi tror på, at vi som virksomhed kun kan være succesfulde, hvis vi anerkender og respekterer menneskerettigheder. FN's retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv udgør fundamentet for vores strategi og dermed også for vores arbejde med at udvise rettidig omhu. Vi søger at identificere og eliminere al negativ indflydelse på menneskerettigheder, både direkte og indirekte. Vi forpligter os derudover til at rapportere transparent om vores succeser såvel som vores udfordringer i arbejdet med menneskerettigheder.

Vi er hos ALDI bevidste om, at vi som dagligvarehandel har mere indflydelse på visse aspekter af menneskerettigheder mere end andre. De, vi har mest indflydelse på, inkluderer:

  • Retten til sikkerhed og sundhed
  • Forsamlingsfriheden
  • Retten til fair løn og fair arbejdstider
  • Forbuddet mod børnearbejde og slaveri

Vores tilgang til at løse disse problemstillinger, og skabe positiv forandring gennem vores leverandørkæde, er at fokusere på samarbejde med vores leverandører. Gennem dialog tager vi et fælles ansvar for at beskytte menneskerettigheder.

Problemstillinger vedrørende menneskerettigheder er komplekse af natur. Derfor tager det også tid at løse dem. Af denne årsag er vores tilgang til problemerne ikke at afbryde samarbejder, når problemer bliver identificeret. I stedet tilstræber vi at finde løsninger i samarbejde med vores leverandører og producenter. Du kan læse mere om vores arbejde med menneskerettigheder i vores pinciperklæring.

Find vores principerklæring her:

Forpligtelse til ligestilling mellem kønnene

I ALDI mener vi, at alle arbejdere skal behandles retfærdigt. Vi tolererer ikke nogen form for diskrimination og forpligter os til at opnå ligestilling mellem kønnene på tværs af vores egen forretning og vores leverandørkæder. Vi ved, at mange af arbejderne i vores forsyningskæder er kvinder, og at de er blandt dem, der er hårdest ramt af krænkelser af menneskerettigheder. Nogle af de problemer, som kvindelige arbejdere står over for, omfatter ulige behandling, risiko for kønsspecifik diskrimination med hensyn til løn og arbejdsvilkår, begrænset adgang til jord og uddannelse samt den dobbelte byrde af betalt arbejde og ulønnet arbejde i hjemmet. For at understrege vores indsats og fremme kvinders empowerment, underskrev vi UN Women's Empowerment Principles og udviklede vores internationale politik om ligestilling mellem kønnene i ALDIs forsyningskæder.

International politik om ligestilling mellem kønnene i ALDI's leverandørkæder (PDF)

For at stræbe efter at implementere politikken har vi udviklet en handlingsplan for ligestilling. Den indeholder tidsbegrænsede indsatsområder og mål, som er tilpasset vores menneskerettigheds due diligence proces.

Ligestillingshandlingsplan (PDF)

Politikken og handlingsplanen er blevet udviklet i samarbejde med interessenter fra vores leverandørkæde.

Vi er løbende i kontakt med eksterne interessenter for at sikre, at vi lever op til forventningerne til ALDI som en af ​​de førende internationale detailvirksomheder, og vi vil yderligere styrke vores dialog med kvinderettighedsorganisationer og fagforeninger for bedre at imødekomme kvindelige arbejderes behov. Vi vil desuden fremme kvinders repræsentation og rettigheder i disse dialoger, når det er muligt.

En del af vores nuværende arbejde med at forstå og håndtere lave lønninger er fokuseret på leverandørkæderne for chokolade, appelsin og banan. Vi vil løbende rapportere om vores fremskridt med at forbedre lønningerne i disse forsyningskæder.

Mange af de grundlæggende årsager til ulighed mellem kønnene er svære at adressere som enkelt virksomhed, men vi vil gøre vores del for at bidrage til ligestilling, og vi sigter yderligere mod at fremme og øge bevidstheden om ligestilling, internt og eksternt, inden for multi-stakeholder initiativer og individuelt.

Påmindelse af

Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch