1. CSR
 2. Varepolitikker
 3. Fisk og skaldyr

Fisk og skaldyr

En fiskekutter på roligt hav - Indkøbspolitik for fisk og skaldyr ALDI

Indkøbspolitik for fisk og skaldyr

I vores nationale indkøbspolitik for fisk og skaldyr har vi fastlagt en række specifikke målsætninger om at udvide andelen af mere bæredygtige fisk og skaldyr samt støtte tiltag, der modvirker den stigende trussel mod fiskebestandene i verdenshavene, skåner økosystemerne i havene, fremmer dyrevelfærden og forbedrer arbejdsvilkårene i fiskeriindustrien.

I dag er næsten en tredjedel af alle verdens fiskebestande overfisket. Og brugen af visse fangstmetoder og illegalt fiskeri medfører fortsat, at fiskebestande er truet af overfiskning. Fisk, der stammer fra akvakultur, kompenserer ganske vist til dels for dette, men produktionen er ikke altid ressourceskånsom. Tallene1 taler deres tydelige sprog om fiskeriets stigende betydning i forhold til at brødføde verdens befolkning. I verdenshavene fanges der årligt 93,4 mio. ton fisk og skaldyr, og der opdrættes 73,6 mio. ton i akvakultur.

Samtidig interesserer forbrugerne sig i stigende grad for fiskens oprindelse. I følge en aktuel rundspørge er to tredjedele af de danske forbrugere, der køber fisk, enige i udsagnet om, at vi skal spise fisk og skaldyr fra bæredygtige kilder for at redde verdenshavene2.

Vores målsætninger kort fortalt:

I. Udvide andelen af mere bæredygtige fisk og fiskeprodukter samt beskyttelse af truede fiskearter

 • Vildtfanget fisk:
  Fra udgangen af 2017 var råvarerne til fisk og fiskeprodukter samt pandalus borealis (rejer) i vores standard- og sæsonsortiment inden for fersk fisk, dybfrost og halvkonserves MSC (Marine Stewardship Council) certificeret.
 • Fisk fra akvakultur:
  Fra udgangen af 2017 var råvarerne til fisk og fiskeprodukter i vores standard- og sæsonsortiment inden for fersk fisk, dybfrost, kølevarer samt hel- og halvkonserves være ASC (Aquaculture Stewardship Council)-, GLOBALG.A.P.- eller økologisk certificeret.
 • En mere bæredygtig produktion:
  For visse arter fra vildfangst og akvakultur kan der ikke gennemføres en konsekvent og kontinuerlig certificering. Det gælder på nuværende tidspunkt for lodde, krebsdyr, sardiner, tun/Skipjack, blæksprutte, brisling, skrubbe og sandart. I disse tilfælde samarbejder vi intensivt med vores leverandører med henblik på fremover at kunne sikre en certificering og gennem alternative tiltag fremme en mere bæredygtig produktion.
 • Tun/Skipjack:
  For ikke-certificeret tun har vi formuleret en række alternative kriterier og forpligtet vores leverandører til at overholde minimumskravene. Når det gælder tun, køber vi fortsat udelukkende råvarer, hvor tunfisken er fanget uden brug af FAD. Desuden hilser vi brugen af fangstmetoden Pole and Line, dvs. fiskeri med stang og line, velkommen.
 • Udelukkelse af fiskearter:
  Vi har udelukket en række fiskearter fra vores sortiment, fordi bestandene af disse er truet eller ikke opfylder kravene i henhold til vores interne bæredygtighedsvurderinger.

II. Sporbarhed og varedeklaration

Ved hjælp af vores fiskemærkning har du som forbruger mulighed for at se præcis hvorfra fisken kommer, og hvordan den er blevet fanget. Sammen med vores leverandører udformer vi en produktmærkning, der går ud over lovgravene, så du som kunde kan træffe et oplyst valg.

fiskemaerkning
fiskemaerkning

Hvad er ASC?

Læs mere i vores indkøbspolitik for fisk og skaldyr her:

Find mere information her:

Find et udvalg af vores ASC- og MSC-certificerede fisk og skaldyr her.

1 SOFIA (The State of World Fisheries and Aquaculture)-rapporten fra FN's fødevareorganisation FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations), juli 2016

2 Forbrugerundersøgelse gennemført af MSC (Marine Stewardship Council), maj 2018

Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
 • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
 • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
 • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
 • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
 • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
 • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch