Ved udgangen af 2017 var 96 % af den palmeolie, der er i vores egne varer fysisk, bæredygtig RSPO-certificeret og hvis vi alene taler fødevarer er andelen 99,4 %. Vores mål er 100 % fysisk RSPO-certificeret palmeolie (dog accepterer vi ”book and claim” for derivater, der endnu ikke findes som fysisk, bæredygtig RSPO-certificeret) ved udgangen af 2018. Læs mere i vores indkøbspolitik for palmeolie.
Vi arbejder mod at opnå 100 % fysisk RSPO-certificeret palmeolie for food og nonfood.
100 % fysisk RSPO-certificeret palmeolie for food og nonfood ved udgangen af 2018.
Palmeoliefrugten bliver dyrket i store dele af Asien, Afrika og Latinamerika. Palmeolie og palmekerneolie står for en tredjedel af det samlede globale forbrug af planteolier og hører dermed til de hyppigst anvendte planteolier på verdensplan. I de tropiske dyrkningsområder udgør den konventionelle dyrkning af oliepalmer en trussel mod bestanden af værdifulde regnskove. Det er derfor vigtigt at anvende certificeret olie, så man sikrer at der ikke bliver fældet yderligere regnskov for at plante oliepalmer.
Palmeoliefrugten er yderst udbytterig, og palmeolien, der udvindes heraf, har mange særlige egenskaber: varmestabilitet, langtidsholdbarhed og smagsneutralitet. På grund af disse egenskaber anvendes palme- og palmekerneolie ofte i fødevarer. Ved nonfood produkter som rengøringsmidler og kosmetik spiller derivater og fraktioner en vigtig rolle. De alsidige anvendelsesmuligheder bidrager til en stor efterspørgsel på palmeolie og palmekerneolie i hele verden.
Begrebet ”palmeolie” bliver i den offentlige diskussion ofte brugt som synonym for samtlige produkter fra palmeoliefrugten. Grundlæggende skelner man her imellem 1) palmeolie, som udvindes fra frugtkødet af palmeoliefrugten, 2) palmekerneolie, som udvindes af kernen fra palmeoliefrugten, og 3) såkaldte derivater og fraktioner, dvs. kemiske produkter som er baseret på palmeolie og palmekerneolie.
ALDI er aktivt medlem af Roundtable on Sustainable Palm Oil, hvor vi i samarbejde med NGO’er og producenter arbejder for at fremme miljømæssigt og socialt ordnede forhold i palmeolieproduktionen. Vi har forpligtet os til at arbejde for mere bæredygtige og skånsomme dyrkningsmetoder, og i Elfenbenskysten uddanner vi fx, i samarbejde med NGO'en Solidaridad International, mere end 2000 farmere i miljøbeskyttelse, så de efterfølgende kan certificeres efter RSPO-kriterierne og dyrke mere bæredygtig palmeolie.
Læs mere i vores indkøbspolitik for palmeolie her:
Find mere information her:
Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende
Dette tilbud er udløbet
Påmindelse aktiv
Bekræftelse af påmindelse
Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.
Bekræft din e-mailadresse
Bekræft dit telefonnummer
Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer