Palmeolie

Plantagearbejder ved siden af stor palmeoliefrugt - Indkøbspolitik for palmeolie ALDI

Indkøbspolitik for palmeolie

Ved udgangen af 2017 var 96 % af den palmeolie, der er i vores egne varer fysisk, bæredygtig RSPO-certificeret og hvis vi alene taler fødevarer er andelen 99,4 %. Vores mål er 100 % fysisk RSPO-certificeret palmeolie (dog accepterer vi ”book and claim” for derivater, der endnu ikke findes som fysisk, bæredygtig RSPO-certificeret) ved udgangen af 2018. Læs mere i vores indkøbspolitik for palmeolie.

2016 - Godt på vej palmeolie

Vi arbejder mod at opnå 100 % fysisk RSPO-certificeret palmeolie for food og nonfood.

2016 - International målsætning palmeolie

100 % fysisk RSPO-certificeret palmeolie for food og nonfood ved udgangen af 2018.

Palmeoliefrugten og dens mange egenskaber

Overskåret plameoliefrugt - ALDI Danmark's indkøbspolitik for palmeolie

Palmeoliefrugten bliver dyrket i store dele af Asien, Afrika og Latinamerika. Palmeolie og palmekerneolie står for en tredjedel af det samlede globale forbrug af planteolier og hører dermed til de hyppigst anvendte planteolier på verdensplan. I de tropiske dyrkningsområder udgør den konventionelle dyrkning af oliepalmer en trussel mod bestanden af værdifulde regnskove. Det er derfor vigtigt at anvende certificeret olie, så man sikrer at der ikke bliver fældet yderligere regnskov for at plante oliepalmer.

Palmeoliefrugten er yderst udbytterig, og palmeolien, der udvindes heraf, har mange særlige egenskaber: varmestabilitet, langtidsholdbarhed og smagsneutralitet. På grund af disse egenskaber anvendes palme- og palmekerneolie ofte i fødevarer. Ved nonfood produkter som rengøringsmidler og kosmetik spiller derivater og fraktioner en vigtig rolle. De alsidige anvendelsesmuligheder bidrager til en stor efterspørgsel på palmeolie og palmekerneolie i hele verden.

Begrebet ”palmeolie” bliver i den offentlige diskussion ofte brugt som synonym for samtlige produkter fra palmeoliefrugten. Grundlæggende skelner man her imellem 1) palmeolie, som udvindes fra frugtkødet af palmeoliefrugten, 2) palmekerneolie, som udvindes af kernen fra palmeoliefrugten, og 3) såkaldte derivater og fraktioner, dvs. kemiske produkter som er baseret på palmeolie og palmekerneolie.

Medlem af Roundtable on Sustainable Palm Oil

Palmeoliefrugter - ALDI Danmarks indkøbspolitik for palmeolie

ALDI er aktivt medlem af Roundtable on Sustainable Palm Oil, hvor vi i samarbejde med NGO’er og producenter arbejder for at fremme miljømæssigt og socialt ordnede forhold i palmeolieproduktionen. Vi har forpligtet os til at arbejde for mere bæredygtige og skånsomme dyrkningsmetoder, og i Elfenbenskysten uddanner vi fx, i samarbejde med NGO'en Solidaridad International, mere end 2000 farmere i miljøbeskyttelse, så de efterfølgende kan certificeres efter RSPO-kriterierne og dyrke mere bæredygtig palmeolie.

Læs mere i vores indkøbspolitik for palmeolie her:

Find mere information her:

 

Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch