Klimastrategi

Klimastrategi

I ALDI har vi ambitiøse planer om at reducere vores drivhusgasser

LOGO

På tværs af hele ALDI Nord har vi som målsætning at reducere vores drivhusgasemissioner med 60 % i 2022 sammenlignet med vores udledninger i 2015.

For at nå dette mål har vi udarbejdet en række tiltag:

  • Installation af LED-belysninger i alle butikker og lagre
  • Investering i nye klimavenlige kølemidler
  • Vi køber grøn strøm. I Danmark vil det primært være el fra vindenergi

”Omstillingen til grøn energi er vigtigere end nogensinde før, og vi arbejder målrettet hver dag for at få mere energi fra vedvarende kilder”, siger Casper Graugaard, Projektchef for byggeri i ALDI

Klimabeskyttelse i vores butikker

I vores samlede klimabelastning er det driften af butikkerne, der står for ca. 60 % af vores drivhusgasemissioner. Her er det særligt køling af varerne og belysning, der bruger energi. Hertil kommer lækage fra kølemidler, hvoraf en del er drivhusgasser. 

Reduktion af vores drivhusgasemissioner skal ske ved at nedsætte energiforbruget, modernisere vores køleanlæg samt køb af energi fra fornybare ressourcer. Vi er ikke i mål men godt på vej:

LED-belysning sparer energiforbrug 

Alt belysning på vores lagre og butikker til LED-belysning er konverteret. Allerede nu har vi sparet 40 % af det energiforbrug, der før blev brugt til belysning.

Fokus på klimavenlige kølemidler

Kølemidler er uundværligt til afkøling af varerne, og vi erstatter derfor løbende vores kølere til mere klimavenlige og klimaneutrale alternativer. Kølemidlerne HFC, PFC og SF6 karakteriseres som drivhusgasser, og har et stort fokus i vores klimastrategi. 

ALDI el-ladestander

Solceller reducerer butikkens strømforbrug

ALDI monterer solceller på butikkernes tage, når vi moderniserer eller bygger nye butikker. På nuværende tidspunkt er der solceller på taget ved ALDI's butikker i Give, Ringsted, Vordingborg og Viborg. Så ambitionen er, at kædens butikker skal have monteret solceller på taget de steder, hvor det er muligt.

Solcelleanlægget leverer rundt regnet 40% af butikkens årlige strømforbrug og reducerer dermed vores CO2-aftryk med 31.000 kg per butik.

ALDI har valgt nettilsluttede solcelleanlæg, hvor overskudsstrømmen sælges til det offentlige elnet, så andre forbrugere kan anvende grøn energi fra ALDI’s solcelleanlæg.

ALDI's egne ladestandere til elbiler

Noget af den ekstra strøm, som solcelleanlægget producerer om sommeren, går nu også til de ladestandere, som bliver sat op på parkeringspladserne ved nye og moderniserede ALDI butikker. Her tilbyder Aldi én af Danmarks billigste offentlige ladepriser på kun 2,00 kr. pr. KWh uden abonnement eller nogen form for binding.

For at tanke strøm downloades blot en app (Power Fuel), bilen sættes til opladning, og betalingen sker direkte i appen. Der er på nuværende tidspunkt opsat ladestandere ved Aldi’s butikker i Give, Ringsted, Vordingborg, Roskilde og Viborg - og flere er på vej.

 

 

International klimapolitik

Alle disse foranstaltninger er byggestenene i ALDI's internationale klimastrategi. En oversigt over alle tiltag kan læses her:

International Climate Protection Policy (PDF) - kun på engelsk

 

Påmindelse af

Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch