1. CSR
 2. Klima og miljø
 3. Plastik og emballage

Plastik og emballage

Plastik-og-emballage

Bæredygtige emballager er en mærkesag for ALDI

ALDI's Genbrugspose Kom Hjem Med Mere

Affald og plastik er nogle af de største miljøudfordringer, der gennem tiden er skabt i hele verden. Særligt mængden af plastik stiger hver dag. Plastik er primært fremstillet på basis af olie, og håndterer vi det ikke korrekt, kan det ende som affald i naturen. Men plastik har også mange gode egenskaber – vi skal blot anvende og bortskaffe det korrekt. Derfor investerer ALDI i nye og mere miljøvenlige emballager. 

Eksempler på initiativer vi allerede har foretaget:

 • Plastikposer: Vi har udfaset de traditionelle plastikposer og tilbyder nu vores kunder en bæredygtig genbrugspose, som er lavet af mindst 80% genbrugsplast.
 • Mælkelåg: Vi har fjernet plastikskruelågene fra vores egne varemærker på fløde og mælkekartoner. Det betyder, at vi sparer 25 tons plastik om året.
 • Engangsbestik, -sugerør, -kopper og –tallerkener: Vi har udfaset engangsplast og vil fremover kun tilbyde mere bæredygtige alternativer.

 

ALDI-Recyclability-Guideline

ALDI’s Internationale Guideline for Genanvendelse af Emballager

Vi har lavet en ny international guideline for genanvendelse af emballager i ALDI. Download vores Recyclability Guideline her:

100% bæredygtige emballager

LOGO


I ALDI Danmark har vi en målsætning om at gøre 100 % af vores emballager genbrugelig, genanvendelig eller komposterbare ved udgangen af 2024. Samtidig vil vi skære vores samlede emballering ned med 15 %.


I ALDI Danmark forpligter vi os til at beskytte miljøet og bevare naturressourcerne gennem hele forsyningskæden. Det betyder, at den emballage, vi anvender, skal være bæredygtig produceret. Vores primære mål er derfor at reducere og løbende forbedre emballagerne, så de bliver mere bæredygtige. I vores emballagestrategi har vi defineret et stort antal tiltag, og vi er allerede i gang med implementere dem.

Det er en ambitiøs målsætning, som vi opnår ved at følge disse principper:

 • Reduce – Reuse- Recycle

Reduce: Alle vores produkter vurderes om behovet for emballering. Vi vil altid stræbe efter at nedbringe mængderne af emballering.

Eksempel: I 2018 fjernede vi mælkelågene på vores mælk og fløde, og sparede 25 tons plastik om året.

Reuse: Vores emballager skal kunne genbruges i samme form.

Eksempel: Vi bruger ikke plastik til at pakke vores paller ind. I stedet genbruger vi vores transportelastik til at holde varerne på plads.

Recycle: Materialerne fra emballagerne genanvendes.

Eksempel: Vi bruger genanvendt plast i mange af vores emballager. Som i vores Una Rengøringsspray, der er lavet af 100 % genbrugsmateriale.

 

Vi har yderligere opstillet følgende principper og retningslinjer for at sikre, at vores emballager hele tiden udvikler sig og bliver mere bæredygtige:

 • Mono materiale

Vi stræber imod at designe produktemballager med én materialetype.

 • Designet til genbrug

De forskellige emballagekomponenter skal være nemme at adskille.

 • Større mulig andel af genanvendelig materiale

Vi vil gøre mere brug af genanvendt materiale, så vi sikrer, at der ikke bliver produceret mere unødig materiale.

 • Bedre bortskaffelse

Vi stræber efter at tilbyde vores kunder en guide til, hvordan de skiller emballagen fra hinanden, og hvordan de sorterer det i de rigtige fraktioner.

 • Vi vil holde os til 3-typer plastik: PET, PE og PP

Når tager vi plastik i brug, foretrækkes PET til fødevarer. PP og PE bruges, når det er relevant og bedst for produktet og/eller miljøet.

 • Label

Vi vil printe labels direkte på produktet eller alternativt vælge et label, der er nemt at fjerne

 

Emballagens primære funktion er at beskytte produktkvaliteten. Emballering medvirker til at minimere mad- og produktspild, hvilket vi naturligvis ikke går på kompromis med.

 

Mål 2025:

 • 15 % reduktion af den samlede emballage, og 100 % af egne varemærkes emballager er enten genbrugelige, genanvendelige eller komposterbar.

ALDI vinker farvel til plastikposen

Den klassiske ALDI-plastikpose bliver udfaset i 2020. Når den sidste konventionelle plastikpose er solgt, vil man fremover udelukkende kunne købe vores bæredygtige pose lavet af genbrugsplast. Dette initiativ er en del af vores langsigtede plan om at reducere mængden af plastik i vores hverdag, i verdenshavene og i naturen.  

 ”Fremover skal vores kunder huske en taske eller pose, når de skal ud at handle. Nu har vores kunder nogle måneder til at lære den nye gode vane og hvis de bruger vores genanvendelige indkøbspose, så er de med til at bidrage til et bedre miljø” Katrine Milman – CSR Chef.


Vi vil fremover kun tilbyde vores kunder en ny og mere holdbar bærepose, som er lavet af folien fra transportemballage. Den består af mindst 80 % genbrugsmateriale og er 100 % genanvendelig et utal af gange. Den nye pose har et Blaue Angel-certifikatet og bliver fremstillet i Tyskland.

Den er klimavenlig fordi:    

 1. Sammenlignet med en pose lavet af nyproduceret materiale, kan der spares op til 40 % af CO2-emissionerne. Jo flere gange den genbruges – jo mere er der sparet
 2. Den genanvendelige bærepose er et billigt og bedre alternativ, da den er mere fast i materialet end plastikposerne.

Påmindelse af

Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
 • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
 • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
 • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
 • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
 • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
 • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch