I ALDI har vi en lang række produkter, der er mærket med mærker fra uafhængige mærkningsordninger. Mærkerne hjælper dig med at finde varer med netop de kvaliteter, som du ønsker, og så er de med til at sikre troværdighed gennem certificeringer og en uafhængig kontrol. Hvad enten du leder efter ansvarligt fanget fisk, vegetariske og veganske produkter eller økologisk produceret tøj, så har vi det. Her kan du læse mere om, hvad de forskellige mærker står for, og hvilken forskel de gør for de varer, som du køber.
Det danske Ø-mærke har været at finde på økologiske fødevarer siden 1989 og er danskernes foretrukne mærkningsordning. Ø-mærket er forbrugernes garanti for, at et produkt er kontrolleret af myndighederne, som fører kontrol med jordbrug og virksomheder, der producerer og pakker økologiske varer i Danmark.
EU’s grønne økologimærke findes på økologiske varer, der er produceret og kontrolleret efter EU’s økologiforordning. Siden juli 2010 har alle præemballerede økologiske fødevarer inden for EU skullet mærkes med EU’s økologimærke.
Det statslige dyrevelfærdsmærke ”Bedre Dyrevelfærd” er forbrugernes garanti for, at fødevarerne stammer fra dyr, der er opvokset på landbrug, hvor der er taget hensyn til dyrevelfærd heriblandt mere plads, bedre underlag og kortere transporttid. Produkter mærket med ”Bedre Dyrevelfærd” kan have ét, to eller tre hjerter, som symboliserer niveauet af dyrevelfærd. Mærket findes på produkter af grisekød og introduceres på fjerkræ i løbet af 2018.
Fairtrade er en international mærkningsordning, der arbejder for, at bønder og landarbejdere i nogle af verdens fattigste lande får en mere fair betaling for deres produkter. Fairtrade-bønder skal leve op til en række sociale og miljømæssige krav, men garanteres derimod en mindstepris for deres afgrøder og modtager en såkaldt Fairtrade-bonus, som lokalsamfundet i fællesskab kan bruge på f.eks. opbygning af skoler, studielegater eller omlægning af landbrug til økologi. Fairtrade-logoet findes på bl.a. vin, kakao, kaffe, te og bomuld.
Marine Stewardship Council (MSC) har siden 1997 arbejdet for at beskytte havene og deres vilde fiskebestande. Produkter mærket med det blå MSC-mærke kommer fra bæredygtigt fiskeri og overholder MSC-fiskeristandarden, der tager hensyn til fiskebestande, miljøpåvirkning og fiskeriforvaltning.
I ALDI kræver vi, at al vores vildtfanget fisk af egne mærker i standard- og sæsonsortiment inden for fersk fisk, dybfrost og halvkonserves skal være MSC-certificeret.
Aquaculture Stewardship Council (ASC) blev etableret i 2009 for at fremme ansvarligt opdræt af fisk i hav og dambrug. Det er ofte laks og varmtvandsrejer, der er certificeret af ASC.
I ALDI kræver vi, at al opdrættet fisk af egne mærker i standard- og sæsonsortiment inden for fersk fisk, dybfrost, kølevarer samt hel- og halvkonserves, enten skal være økologisk eller certificeret efter ASC eller GLOBALG.A.P.
Dansk Vegetarisk Forenings mærkningsordning for vegetariske og veganske produkter gør det nemmere for forbrugerne at finde de vegetariske og veganske produkter på hylderne. Mærkerne må kun bruges på produkter, der ikke indeholder kød eller biprodukter fra slagtning, herunder også fisk, fjerkræ og skaldyr. Der stilles yderligere krav til det veganske mærke, hvor produkterne heller ikke må indeholde nogen former for animalske produkter eller biprodukter, herunder også mælkeprodukter, æg og honning.
V-label er en international anerkendt mærkningsordning for veganske og vegetariske produkter. V-mærket findes i en vegetarisk og en vegansk udgave og stiller ligesom Dansk Vegetarisk Forenings mærkningsordning krav om, at produkterne er fri for kød og animalske biprodukter. Det gule V-label blev etableret af European Vegetarian Union (EVU) i 1996.
Det røde UTZ-mærke finder du ofte på produkter, der indeholder kaffe, te, kakao og hasselnødder. UTZ er forbrugernes garanti for, at varerne er produceret med hensyn til miljøet og under bæredygtige levevilkår. Gennem undervisning og uddannelse i bedre produktionsmetoder får landmænd mulighed for at forbedre deres arbejdshold og levevilkår, samt passe bedre på miljøet. I 2018 gik UTZ og Rainforest Alliance sammen om at lave én global certificeringsstandard.
Rainforest Alliance er et internationalt miljømærke og miljøorganisation, der arbejder for at bevare verdens regnskove og fremme sociale forhold for arbejdere og lokalsamfund. Det grønne logo findes oftest på produkter, som produceres i regnskovsområder, herunder bananer, kakao og te. I 2018 gik UTZ og Rainforest Alliance sammen om at lave én global certificeringsstandard.
Den Blå Krans fra Astma-Allergi Danmark angiver, at varerne ikke indeholder stoffer, som kan være allergifremkaldende og hjælper dig til at minimere risikoen for allergi. Astma-Allergi Danmark arbejder på at styrke forebyggelsen af astma og allergi, fordi omkring 1,5 millioner danskere er berørt af astma, allergi eller anden overfølsomhedssygdom.
GOTS står for Global Organic Textile Standard, og er den førende certificeringsstandard for økologiske fibre. GOTS sikrer høje sociale og miljømæssige kvalitetskriterier for økologisk tekstilproduktion gennem hele forsyningskæden og tekstiler, der bærer GOTS-logoet, er lavet af mindst 95% økologisk materiale.
Forest Stewardship Council (FSC) er miljømærket for ansvarligt skovbrug. FSC-ordningen sikrer, at der ikke fældes mere træ, end skoven kan reproducere. Samtidig sikrer retningslinjerne bag FSC, at dyr og planter beskyttes, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenligt sikkerhedsudstyr og løn.
Svanemærket og EU-Blomsten er de officielle miljømærker i Danmark. For at få lov at bære mærket skal varerne leve op til skrappe miljøkrav i hele produktets livscyklus - fra fremstilling og produktion til brug og bortskaffelse. Du finder Svanemærket og EU-Blomsten på mange forskellige varer – lige fra sæbe, legetøj og byggeprodukter til husholdningspapir og møbler. Når du vælger et produkt med Svanemærket eller EU-Blomsten, er du med til at mindske miljøbelastningen.
Det tyske miljømærke ”Der Blaue Engel” har siden 1978 været forbrugernes garanti for miljøvenlige produkter, der lever op til de høje krav sat af den uafhængige mærkningsordning. Mærkets kriterier varierer fra produktkategori til produktkategori, men omfatter bl.a. genanvendelighed, lang levetid og en række sundheds- og sikkerhedsmæssige krav.
OEKO-TEX logoerne symboliserer en række forskellige certificeringer og mærkningsordninger til tekstiler, der dækker forskellige produktgrupper samt produktionsmetoder. Alle har det til fælles, at produkterne er testet for sundhedsskadelige stoffer. OEKO-TEX stiller strenge sundhedsmæssige krav og opdaterer løbende kravene i takt med at lægevidenskaben bliver klogere. På den måde sikrer man, at tekstiler, der bærer OEKO-TEX logoerne, altid følger med den sundhedsfaglige udvikling.
Nøglehullet er Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke. I fødevarer mærket med Nøglehullet er der sparet på fedt, sukker og salt samt krav til indhold af kostfibre. Nøglehullet er derfor din genvej til et sundere valg i en travl hverdag.
Fuldkornslogoet er dit redskab til nemt at få spist mere fuldkorn i hverdagen. Når du vælger Fuldkornslogoet, sikres du produkter med et højt indhold af fuldkorn, der samtidig lever op til skarpe krav til indhold af fedt, sukker, kostfibre og salt.
I ALDI har vi et stort fokus på miljøbelastningen fra vores emballager, og vores målsætning er at gøre 100 % af vores emballager genbrugelig, genanvendelig eller komposterbare ved udgangen af 2024.
Vi arbejder derfor konstant på at optimere vores emballager og reducere blandt andet CO2-påvirkningen.
Vi lancerer nu en emballage til creme fraiche, hvor materialet er skiftet fra PS-materiale (Polystyren plast) til PP-materiale (Polypropylen plast), hvilket giver en CO2-besparelse på 21 %.
Den nye emballage er mærket med det viste logo
Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende
Dette tilbud er udløbet
Påmindelse aktiv
Bekræftelse af påmindelse
Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.
Bekræft din e-mailadresse
Bekræft dit telefonnummer
Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer