1. Presse
  2. Pressemeddelelser
  3. ALDI lancerer stor plastikstrategi

ALDI lancerer stor plastikstrategi

05.09.2019 ALDI Danmark indfører nu bio-baserede frugt- og grøntposer samt genbrugsnet. I 2025 forventer kæden, at alt emballage er 100 % genanvendeligt.

Væk med engangsplast, væk med plastiklågene på mælkekartoner, væk med vatpinde der er lavet af plastik - og ind med nye og mere bæredygtige papvatpinde. Listen af tiltag, som ALDI Danmark allerede har indført, når det drejer sig om udfasning af plastik, er lang. Men nu går kæden skridtet videre ved at gøre alt emballage genanvendelig inden 2025.

"I 2025 forventer vi, at alle emballager er 100 % genanvendelige. Vi er godt i gang med at kæmpe imod overproduktion og forbrug af plastik ved at indføre en række emballager i genanvendte materialer. Allerede nu har vi introduceret vores rengøringsmidler og kødbakker fra Tulip i genanvendt plast - og alle vores plastikposer har i flere år været fremstillet af genanvendt plast. Det nytter jo ikke noget, at man som virksomhed laver en masse nye tiltag - uden at udnytte og genbruge den plastik, der allerede findes. Derfor er genbrug og reduktion af produktionen et stort skridt i den rigtige retning", siger Katrine Milman.  

Reduktion af emballage og bio-poser
Netop emballage er den helt store synder, når det drejer sig om plastikforbrug. Derfor har ALDI også indført et mål om en 15 % reduktion i det samlede emballagebrug inden 2025. Og allerede i år forventer ALDI Danmark at udfase de gamle frugt- og grønt poser og erstatte dem med bio-baserede poser samt tilbyde kunderne mulighed for at købe et genbrugsnet.
”Biobaseret plast er fremstillet af ”affald” fra fødevareproduktion og udleder dermed meget mindre CO2 end oliebaseret plastik. Det er på nuværende tidspunkt et godt alternativ, som mange også bakker op om. Men ved nye initiativer kan der også være nye udfordringer – og det skal vi hele tiden være klar til at finde løsninger på”, siger Katrine Milman.

Opfordrer til samarbejde
ALDI’s plastikstrategi er del af en lang række nye og mere bæredygtige tiltag med fokus på hele kæden, og allerede nu er flere af tiltagene implementeret. Men hos ALDI vil man gerne gå skridtet videre og opfordrer til at samarbejde på tværs af detailbranchen, hvis man vil lave de helt store forandringer.
”Der er en tendens til, at kæderne går ud i medierne og overbyder hinanden, når det drejer sig om nye initiativer. Jeg synes, at vi skal samarbejde på tværs af kæderne for sammen at få  lavet de store og omfattende plastikændringer – eksempelvis angående emballage. Vi bør samarbejde om at få ændret plastikindpakningen - og konkurrere om indholdet”, siger Katrine Milman.

For yderligere info:
CSR-chef, Katrine Milman. katrine.milman@aldi.dk

Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch