1. Presse
  2. Pressemeddelelser
  3. Højere priser går ud over danskernes livskvalitet og humør

Ny analyse: Højere priser går ud over danskernes livskvalitet og humør

04.04.2022 Prisstigninger på mad, el, brændstof og gas gør ikke kun ondt i pengepungen. De påvirker også danskerne mentalt. Hver tredje dansker siger, at de stigende forbrugerpriser går ud over deres livskvalitet og stresser dem, fordi de har færre penge til uforudsete udgifter. Bekymringerne dokumenteres i ALDImeter – en stor landsdækkende undersøgelse. Men selvom prisstigningerne er store, kan man godt spare, uden at det går ud over stemningen i familien, mener familievejleder Lola Jensen.

Højere priser går ud over danskernes livskvalitet

En krone mere for en liter mælk vælter ikke budgettet. Men hvad med 3 kroner ekstra?

Læg så 5 kroner oveni for en pakke økologisk smør, 4 kroner for et rugbrød og 2 kroner for salat, så kan det for alvor mærkes i madbudgettet. Hertil kommer højere priser på alt fra elektricitet til benzin. Det påvirker danskernes humør og livskvalitet.

ALDImeter, der tre gange årligt tager pulsen på danskernes hverdag, viser, at 40 procent giver udtryk for, at de stresser over færre penge til uforudsete udgifter. 32 procent oplever, at de højere forbrugerpriser går ud over deres livskvalitet, og 27 procent føler, at prisstigningerne gør dem i dårligere humør.

35 procent af danskerne bekymrer sig – i høj eller meget høj grad – over den indvirkning, de stigende forbrugerpriser har. ALDImeter viser, at bekymringen er størst hos danskere med en årlig husstandsindkomst på under 300.000 kr. Eksempelvis lærlinge, studerende og personer uden for arbejdsmarkedet.

 

Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch