1. Presse
  2. Pressemeddelelser
  3. Sådan undgår du skjulte buræg i julemaden

Sådan undgår du skjulte buræg i julemaden

12.12.2018 Hver dag køber vi tusindvis af buræg uden at vide det. Det gør vi, fordi mange af de varer, vi køber, indeholder æg. ALDI giver de danske juleshoppere en hjælpende hånd, så man kan undgå at købe skjulte buræg.

Mens buræggene er helt væk fra supermarkedets æggehylder, skjuler der sig fortsat buræg i mange af de forarbejdede produkter, vi hver dag lægger i vores indkøbskurve. Julekagen, julesmåkagen eller isdesserten til nytårsaften kan således indeholde buræg, hvis man ikke kigger sig for. Men nu bliver det lettere at undgå de skjulte buræg, for ALDI er snart i mål med udfasningen af alle buræg i egne varemærker.

På nedenstående liste fremgår det, hvordan danske juleshoppere kan undgå at købe skjulte buræg, når der skal købes ind til julemiddagen eller julefrokosten:

Status på skjulte buræg i de førende dagligvarekæder:

Skjulte buræg

"Som det fremgår af listen, er alle danske dagligvarekæder godt på vej i udfasningen af skjulte buræg. Det første skridt er at tage en beslutning om at få dem ud af varerne. Det har alle de store kæder allerede besluttet. Det næste – og noget sværere – skridt er at få gjort det hurtigt. Det kræver nemlig vilje og vedholdenhed at få leverandørerne til at finde alternativer til buræg, uden at det gør varerne dyrere", siger CSR Manager hos ALDI, Katrine Milman.

Hos Dyrenes Beskyttelse glæder man sig over, at der fortsat er fokus på at få buræggene helt ud af butikkerne:

"Med mere end 40.000 ægtivister i Danmark ved vi, at buræg er et emne, som berører mange forbrugere. Derfor er det rigtig godt, at nu også ALDI er tæt på at være i mål med at få udfaset de skjulte buræg af varer solgt under eget mærke", siger Britta Riis, der er direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Udover kager og is er der også ofte skjulte buræg i pasta, lagkagebunde, mayonnaise og brød. Det fremgår ikke af varedeklarationen om, der er buræg i varen, så derfor er det bedste, man kan gøre at købe økologiske varer, hvis man vil være helt sikker på at undgå skjulte buræg.

Da tre ud af fire af de varer, kunderne lægger i indkøbsvognen i ALDI, er kædens egne varemærker, er der tale om en betydelig del. Kun ni af ALDIs egne varer mangler i skrivende stund at være fri for skjulte buræg.

For mere information, venligst kontakt vicedirektør Thomas Hedegaard Bang på tlf. 88 80 35 60 eller mail presse@aldi.dk

Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch