1. Presse
  2. Pressemeddelelser
  3. ALDI går forrest i Danmark med mælk fra GMO-fri produktion

ALDI går forrest i Danmark med mælk fra GMO-fri produktion

13.03.2017 Siden begyndelsen af marts 2017 har alt mælk i ALDIs kølediske med mærket Mælkebøtte, været fra køer, der har fået foder, som ikke er genmodificeret.

"Vi mærker en stigende bevidsthed fra vores kunder om, hvad der er i de produkter, som de spiser og drikker. Derfor er vi overbeviste om, at det er rigtigt at ændre sortimentet, så mælk i ALDI altid er fra køer, der har fået GMO-fri foder", siger vicedirektør Thomas Bang.

"Vores politik er, at alle produkter i ALDI er af god kvalitet til en lav pris, og blandt andet fordi der er stigende efterspørgsel, er den GMO-fri mælkeproduktion øget kraftigt, og det gør, at vi kan ændre til mælk fra køer, som har fået GMO-fri foder, uden at kunderne bliver ramt på pengepungen."

Omstilling til GMO-fri produktion glæder dansk landmand
Blandt de danske mælkebønder, der leverer mælk til ALDIs kunder er Adolf F. Bossen, som har sit kvægbrug ved Vennemose lige nord for Tønder.

Han er glad for sine nye produktionsmetoder, der koster en smule mere i foderudgifter, men som også til gengæld indbringer en øget pris pr. liter mælk, når han sælger.

"I begyndelsen var jeg lidt skeptisk i forhold til at skulle skifte foder, og i det første års tid leverede køerne knap så meget mælk. Men nu er vi oppe på samme produktion som før. Jeg er godt tilfreds, og jeg tror, at vi har fået sundere køer, for vi har i hvert fald haft en noget lavere dyrlægeregning, siden vi lagde om," konstaterer Adolf F. Bossen.

Øget kontrol af produktionen
Bonden fra Tønder har i de seneste fem år leveret mælk til Osterhusumer Meierei, der har til huse i den lille by Witzwort 70 kilometers kørsel fra den dansk-tyske grænse, og Adolf F. Bossen har ikke noget at udsætte på den ordning:

"De kommer hver anden dag og henter mælk, og det fungerer rigtig godt. Desuden er der kommet en del mere kontrol med virksomheden i forbindelse med vores omlægning til GMO-fri mælkeproduktion, og det er helt i orden. Vi har også en interesse i at vide, at alt er, som det skal være," siger han.

Succesen med de GMO-fri køer begrænser sig ikke til mælkeproduktionen, for ud over malkekøerne har Adolf F. Bossen også valgt at hans slagtekvæg også skal fodres uden genmodificerede afgrøder.


Kontakt: presse@aldi.dk

Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch