1. Presse
 2. Pressemeddelelser
 3. ALDI indfører ny rygepolitik

ALDI indfører ny rygepolitik

26.10.2018 ALDI tager helt nye skridt i bekæmpelsen af tobaksvarer til især unge og præsenterer nu en ny samlet tobakspolitik. Inden årets udgang er alle tobaksvarer skjult i alle ALDIs butikker landet over. Men indsatsen for en røgfri fremtid skal også omfatte medarbejderne.

Danmarks ældste discountkæde er allerede inden årets udgang i mål med at få tobaksvarerne under disken i samtlige 188 butikker:

”Ved udgangen af det nye år vil cigaretter eller tobaksvarer ikke være synlige i nogen af vores butikker i Danmark. Alt for mange unge begynder at ryge, og det har vi et medansvar for at reducere. Det første skridt er at skjule cigaretter og tobaksvarer i butikkerne, så lige nu tester vi to forskellige løsninger, som skjuler varerne effektivt, men som også sikrer den bedst mulige løsning for vores medarbejdere,” siger Finn Tang, adm. direktør i ALDI Danmark.

Ansvar for kunder og medarbejdere
ALDI har gennem noget tid arbejdet på en helt ny tobakspolitik, der, ud over at få tobakken væk fra hylderne ved kasseapparatet, omfatter en række andre, mere vidtrækkende initiativer.

Det betyder blandt andet, at medarbejdere, der ryger, i fremtiden vil blive tilbudt et rygestopkursus, og som en del af ALDIs elevuddannelse vil der blive indarbejdet moduler om rygning og sundhed.

”Rigtigt mange af vores medarbejdere er unge mennesker, så derfor er det et naturligt sted for os at tage fat, når vi nu også gør det sværere for vores unge kunder at købe tobak,” siger Finn Tang.

Røgfri Fremtid
Ud over at skjule tobaksvarer i butikkerne og hjælpe medarbejderne til en røgfri fremtid har ALDI besluttet at melde sig ind i partnerskabet Røgfri Fremtid, som arbejder for, at vi i 2030 ser de første røgfri generationer.

”Vi vil gerne tage vores del af ansvaret for, at færre danskere begynder at ryge, så vi støtter Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens initiativ, Røgfri Fremtid, og deres fælles mål om, at vi i 2030 ser de første røgfri generationer i Danmark,” siger Finn Tang.

Fakta om rygning
Unge og rygning

 • Hver dag begynder 40 børn og unge at ryge
 • Hvert 36. minut tænder et barn eller ungt menneske den første cigaret
 • 24 pct. af de 16-19-årige ryger hver dag eller lejlighedsvist
 • 8 ud af 10 rygere begyndte, inden de fyldte 18 år

Voksne og rygning

 • 16 pct. af danskerne ryger hver dag, 6 pct. ryger lejlighedsvist
 • De sidste seks år er andelen af rygere i Danmark ikke faldet
 • 7 ud af 10 rygere ville ikke ryge, hvis de kunne leve deres liv om
 • Hvert år dør 13.600 danskere på grund af tobak

Fakta om Røgfri Fremtid
Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden er gået sammen om at danne partnerskabet Røgfri Fremtid, der skal sørge for at vi i 2030 ser det første røgfri generationer. Målet er et samfund, hvor ingen børn og unge ryger, og hvor færre end fem procent af den voksne befolkning ryger. Røgfri Fremtid er en del af en international bevægelse og er forankret i WHO’s rammekonvention om tobak. Her er Danmark ét af 180 lande, der har forpligtet sig til at beskytte både nuværende og kommende generationer mod følgerne af tobaksbrug. Læs mere på www.roegfrifremtid.dk

Yderligere oplysninger:
Kontakt: Thomas Hedegaard Bang, Vicedirektør Kommunikation, Marketing og CSR
Tlf.: 88 80 35 60
Mail: presse@aldi.dk

 • Pressemeddelelse (PDF)

FAKTA OM ALDI

ALDI Danmark kunne i 2017 fejre sit 40 års jubilæum, og dermed markere discountbranchens indtog på det danske marked. I Danmark er der 188 butikker med knap 2300 medarbejdere fordelt over hele landet.


ALDI Nord Gruppen er en af Europas største discountkæder, med mere end 5000 supermarkeder i Spanien, Portugal, Frankrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Polen, Danmark og Tyskland hvor man er nummer 1 i discount.

Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
 • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
 • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
 • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
 • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
 • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
 • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch