1. Presse
  2. Pressemeddelelser
  3. ALDI lancerer dyrevelfærdspolitik

ALDI lancerer dyrevelfærdspolitik

15.04.2016 ALDI sætter fremover ekstra fokus på dyrevelfærd. Kæden offentliggører i dag en national indkøbspolitik, der tager grundlæggende hensyn til dyrevelfærd.

"Vi tager ansvar for vores omverden. Vores forretningsmodel skal bidrage til en bæredygtig udvikling for mennesker, miljø, naturressourcer og dyr. Da vi forhandler mange produkter med animalske råstoffer, har vi et stort ansvar for at sikre en høj grad af dyrevelfærd i vores sortiment," siger vicedirektør i ALDIs indkøbsafdeling, Thomas Hedegaard Bang.

Slut med hummer

ALDIs nye regler er meget konkrete. Kædens 187 butikker har allerede stoppet salget af produkter, der indeholder f.eks. angorauld, kaninkød og ægte pels. Fra udgangen af 2016 stoppes også salg af f.eks. tigerrejer, som ikke er ASC-certificerede samt hummer. ALDI vil også løbende udfase buræg som ingrediens i forarbejdede fødevarer i produkter med et væsentligt indhold af æg.

Retningslinjerne i ALDIs nationale dyrevelfærds-indkøbspolitik gælder for samtlige produkter af egne mærker, både food og non-food, der indeholder animalske råstoffer. Der er defineret klare retningslinjer, hvad angår gennemsigtighed og sporbarhed, kontrol, bidrag til dyrevelfærd generelt og proaktiv dialog med interessenter på området. Samtidig vil ALDI gøre en særlig indsats for vegetarer og veganere ved at lancere sit eget mærke for veganske og vegetariske produkter. Det skal øge udvalget og gøre det lettere for forbrugerne at vælge disse produkter.

Mere økologi og dyrevelfærd
 
For at sikre højere grad af dyrevelfærd øger ALDI andelen af økologiske og dyrevelfærdscertificerede, animalske produkter som fersk kød, fjerkræ og mejeriprodukter. Der lægges vægt på, at kødet i kølediskene kommer fra dyr, som er slagtet i samme land, som det er produceret, for at undgå unødig transport af levende dyr.

Kæden ønsker desuden i fremtiden at udvide sit samarbejde med organisationer og andre relevante interessenter på dyrevelfærdsområdet.

De nye mål og krav i ALDI er offentligt tilgængelige og kan læses på ALDIs hjemmeside.


Kontakt: presse@aldi.dk

Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch