1. Presse
 2. Pressemeddelelser
 3. ALDI offentliggører første bæredygtighedsrapport

ALDI offentliggører første bæredygtighedsrapport

31.08.2016 For første gang offentliggører ALDI en bæredygtighedsrapport, der beskriver resultaterne af discountkædens arbejde med bæredygtighed og med ambitiøse visioner og målsætninger for fremtiden.

I begyndelsen af august offentliggjorde ALDI Nord-gruppen, at de vil fjerne buræg fra kædens næsten 5000 butikker i ni lande - herunder de 222 butikker i Danmark, og i dag udsender discountkæden for første gang en bæredygtighedsrapport. Dermed dokumenterer ALDI kædens mange aktiviteter og målsætninger inden for blandt andet bæredygtigt sortiment, miljø, dyrevelfærd og arbejdsforhold.

"Vi er en af de førende discountforretninger, hvad angår kvalitet og pris. Det ønsker vi også at være, når det gælder ansvarlighed, og med bæredygtighedsrapporten vil vi vise de danske forbrugere, hvordan vi arbejder målrettet og konsekvent med bæredygtighed," fortæller ALDIs administrerende direktør i Danmark, Volker Kasch.

De mange tiltag og målsætninger inden for bæredygtighed er en del af ALDIs Corporate Responsibility-program, og indsatsen er delt op i fem indsatsområder: Medarbejderpåskønnelse, ansvar i leverandørkæden, ressourcebeskyttelse, samfundsengagement, og opfordring til dialog.


Global tilstedeværelse sikrer indflydelse

I rapporten kan man blandt andet læse, at ALDI understøtter Greenpeaces detox-kampagne, der opstiller strenge miljømæssige krav til produktion af tekstiler og sko, og om discountkædens fokus på at forbedre arbejdsforhold for kakaobønder i Vestafrika, arbejdere på tekstilfabrikker i Bangladesh samt de mange andre, der arbejder i ALDIs leverandørkæde.

Det sker ved at følge internationale certificeringer som BSCI (Business Social Compliance Initiative) og mærkningsordninger som Fairtrade-mærket. Når det for eksempel gælder andelen af ALDIs indkøbte kakaoholdige produkter, som er certificeret bæredygtige, er tallet 73,5 procent i Danmark i 2015, og i 2017 er målet, at alle kakaoholdige produkter skal være certificeret bæredygtige.

Derudover er discountkæden ved at lave nye indkøbspolitikker for kaffe-, træ-, pap-, papir- samt bomuldsprodukter. De skal sætte yderligere fokus på bæredygtighed og supplere de eksisterende politikker for palmeolie, kakao, fisk og dyrevelfærd.

I rapporten offentliggør virksomhedskoncernen et omfattende Corporate Responsibility-program, som understreger de konkrete initiativer og målsætninger, kæden fremadrettet vil lade sig måle på. ALDI Nord-gruppen har næsten 60.000 medarbejdere og solgte for 21,8 milliarder euro i 2015.

"Den stærke internationale position og det faktum, at 93 procent af vores produkter er egne mærker gør, at vi er i stand til at stille skrappe krav til leverandører og samarbejdspartnere om både at følge internationale certificeringer og vores egne krav til miljø og arbejdsforhold. Vi hjælper også leverandørerne med at få opfyldt kravene," siger Volker Kasch og fortsætter, "via vores ALDI Factory Advancement-projekt kapacitetsudvikler vi for eksempel produktionsstederne i Bangladesh, så de igennem dialog bliver bedre til at håndtere emner som arbejdssikkerhed, sundhed og diskrimination."


Målsætninger og visioner for fremtiden

Udover at redegøre for tiltag, som allerede er igangsat, fremlægger ALDI målsætninger og visioner for fremtiden i den omfattende rapport på 85 sider. Rapporten beskriver også arbejdsvilkårene hos ALDIs medarbejdere, hvoraf cirka 2000 er ansat i Danmark.

Et andet indsatsområde er miljø, og butikskæden arbejder på at nedsætte sit CO2 aftryk, blandt andet ved øget brug af solcelleanlæg. Arbejdet med bæredygtighed er i Danmark forankret i ALDIs Corporate Responsibility-afdeling.

Fakta om ALDI

 • En af verdens største discountkæder
 • Åbnede i 1977 Danmarks første discountbutik
 • Har 187 butikker i Danmark
 • Beskæftiger cirka 2.000 ansatte i Danmark

Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
 • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
 • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
 • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
 • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
 • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
 • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch