1. Presse
 2. Pressemeddelelser
 3. Aldi sætter mål for bæredygtig kaffe

Aldi sætter mål for bæredygtig kaffe

09.09.2016 Discountkæden Aldi definerer nu bæredygtighedsstandarder for kaffe med en indkøbspolitik, der sætter ambitiøse målsætninger for kaffeindkøbet til kædens 187 butikker.

Dyrkningen af kaffe sikrer eksistensgrundlaget for 25 millioner småbønder i Afrika, Asien og Latinamerika. Som international detailkæde er Aldi en betydelig kaffeproducent- og forhandler, og Aldi ønsker at bidrage til en forbedring af de sociale, miljømæssige og økonomiske forhold i leverandørkæden for kaffe.

Derfor vil Aldi løbende øge andelen af certificeret kaffe for kædens egne mærker. Inden udgangen af 2016 vil Aldi i Danmark omstille mindst 30 procent af den mængde rå kaffe, som anvendes til kaffeprodukter, til kaffe, der enten er certificeret i henhold til UTZ, Fairtrade, Rainforest Alliance eller er økologisk. Inden udgangen af 2020 øges dette mål til mindst 50 procent.

"Ansvarlighed og bæredygtighed er en grundlæggende del af vores koncept på samme niveau som lave priser og høj kvalitet. Det er derfor helt naturligt for os at tage ansvar i leverandørkæden, også når det gælder indkøb af kaffe," siger vicedirektør i indkøb, Thomas Bang og fortsætter, "vores erklærede mål er at bæredygtige produkter skal være en selvfølge, både for os og vores kunder".

Internationalt perspektiv og nationale målsætninger

Den danske målsætning er en del af en international kaffe-indkøbspolitik for hele Aldi Nord-koncernen, der dækker ni lande. Ud over at øge mængden af certificeret kaffe forpligter kæden sig også til at fremme bæredygtig kaffedyrkning, at forbedre arbejdsforholdene i kaffe-leverandørkæden og at igangsætte et kaffeprojekt direkte i dyrkningsområdet samt gøre sporbarheden af den bæredygtige kaffe lettere tilgængelig for forbrugeren.

Aldi har i flere år engageret sig i at sikre bedre forhold i kaffe-leverandørkæden. Kæden har siden 2009 været medlem af Common Code for the Coffee Community Association (4C), der fremmer en bæredygtig dyrkning af kafferåvarer og bidrager til at forbedre de sociale og økonomiske livsvilkår for kaffebønderne i oprindelseslandene.

Offentliggørelsen af kaffe-indkøbspolitikken kommer i umiddelbar forlængelse af en lang række initiativer inden for bæredygtighed. Aldi offentliggjorde i august sin første bæredygtighedsrapport, hvor man blandt andet kan læse nøgletal og målsætninger for områder som kakao, palmeolie, dyrevelfærd, fisk samt træ, pap og papir.

Fakta om Aldi

 • En af verdens største discountkæder
 • Har egne kaffe-risterier i Weyhe og Herten
 • Åbnede i 1977 Danmarks første discountbutik
 • Har 187 butikker i Danmark
 • Beskæftiger ca. 2000 ansatte i Danmark

Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
 • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
 • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
 • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
 • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
 • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
 • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch