1. Presse
 2. Pressemeddelelser
 3. ALDIs kunder tager varmt imod velfærdsgrise

ALDIs kunder tager varmt imod velfærdsgrise

14.11.2016 God mad skal laves af gode råvarer. Sådan er konklusionen også hos ALDIs kunder, der har budt kædens nye tiltag, "Dansk Velfærdsgris", velkommen med åbne arme.

"Vi har ikke gjort alverden ud af at skilte for de nye produkter, siden vi lancerede dem den 17. oktober, men alligevel har der stået 'Dansk Velfærdsgris' på mere end 10% af alt svinekød, som vi har solgt i de første uger. Det har været en kæmpe succes, og vi er selvfølgelig rigtig glade for, at kunderne bakker op om tiltaget lige fra begyndelsen," siger Thomas Bang, Viceindkøbsdirektør ALDI.

"Dansk Velfærdsgris" er kvalitetsprodukter, der kommer fra dyr opdrættet hos udvalgte danske landmænd. I produktionen lægges der vægt på, at dyrene har haft bedre forhold i stalden, og det er de tanker, der nu giver udslag ved kasseapparaterne, hvor Thomas Bang afslører, at velfærdsgrisen i nogle udskæringer bliver valgt i en tredjedel af indkøbene.

"Hos ALDI har vi gennem længere tid mærket, at kunderne bekymrer sig mere om - og i højere grad efterspørger - god dyrevelfærd, og det vil vi meget gerne understøtte. Samtidig har vi en ufravigelig strategi om, at holde priserne nede og kvaliteten oppe, og det synes vi, at vi kan opfylde med velfærdsgrisen, så det er et tiltag, der på alle måder passer til ALDIs planer for fremtidens butikker," siger viceindkøbsdirektøren videre.

Retningslinjerne bag "Dansk Velfærdsgris" opfylder kriterierne for 2 hjerter i det kommende statslige dyrevelfærdsmærke, som også Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisation, DOSO, og Den Danske Dyrlægeforening står bag, og for ALDI har det været vigtigt at have ekspertvurderingerne på plads fra begyndelsen, samtidig med, at samarbejdet på tværs af flere kæder gør det lettere for forbrugerne at orientere sig.

"Vi har selvfølgelig alle en fornemmelse af, hvornår dyr har det godt, og nu har vi fået retningslinjer, hvor vi også har eksperternes ord for, at alt er, som det skal være i staldene. Og så er vi sikre på, at gennemslagskraften bliver større, når mærket findes flere steder," siger Thomas Bang videre, og røber, at velfærdsgrisene snart kan få følgeskab af andre dyrearter, der ligesom udfasningen af æg fra burhøns i alle butikker og produkter også er en del af strategien for bedre dyrevelfærd:

"Der bliver lavet mange frikadeller og koteletter i de danske køkkener, så derfor var det oplagt at begynde med svinekødet, men vi har bestemt planer om at give kunderne endnu mere at vælge mellem inden længe."

"Vi har arbejdet efter de samme krav i 15-20 år, og fagligt er jeg ikke i tvivl om, at det er det rigtige at gøre. Hver dag, når jeg kommer ud stalden kan jeg se, at dyrene trives med halmstrøelse og rodemateriale, og jeg kan slet ikke forestille mig at gøre andet," siger Jørgen Bonde Nielsen, som samtidig glæder sig over de forretningsmæssige udsigter i flere velfærdsgrise i de danske kølemontrer:

"De gode grise har en højere kilopris, og markedsudbuddet er bestemt af efterspørgslen, så jo flere kæder, der sælger velfærdsgrise, jo flere landmænd vil få muligheden for at producere, som jeg gør. Det må være i både dyrenes, landmændenes og forbrugernes interesse," konstaterer Jørgen Bonde Nielsen.


Kontakt: presse@aldi.dk

FAKTABOKS:

Velfærdsgrise skal leve op til en række grundkrav, der ligger ud over dansk og europæisk lovgivning. Det betyder bl.a.:

 • at de ikke får halen kuperet.
 • de får 30 procent mere plads i staldene.
 • der er halmstrøelse på gulvene, så dyrene har noget at rode i.
 • søerne er løsgående og pattegrisene tages tidligst fra deres mor 28 dage efter fødslen, så på den måde sikres også en nænsom opvækst.
Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
 • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
 • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
 • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
 • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
 • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
 • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch