1. Presse
  2. Pressemeddelelser
  3. ALDI og Red Barnet leverer madkasser til sårbare familier

ALDI og Red Barnet leverer madkasser til sårbare familier

06.05.2020 Coronakrisen presser økonomien i mange udsatte familier, og flere har svært ved at få råd til mad til børnene. Red Barnet og ALDI Danmark giver nu en håndsrækning til 650 familier landet over, som får leveret en kasse med sunde fødevarer. Det sker med støtte fra Socialministeriet.

Red Barnet maddonation

ALDI & Red Barnet leverer madkasser til udsatte børn

Økonomien er så presset under coronakrisen, at vi ikke har mad nok til vores børn.

Sådan lyder meldingen fra flere sårbare familier landet over, som er med i Red Barnets sociale aktiviteter. Det er gået hårdt ud over madbudgettet, at alle i familien har været derhjemme, og at børnene fx ikke har fået frokost og mellemmåltider i daginstitutioner og skoler. I nogle familier er der ligefrem mangel på mad, mens andre har været tvunget til at leve af billigere og mere usund mad.

Red Barnet imødekommer nu de sårbare familiers behov for mad under coronakrisen. Flere end 650 familier og 1.500 børn landet over får i dag og i morgen leveret en kasse med sunde og friske fødevarer lige til døren. Det sker blandt andet takket være en bevilling på 300.000 kr. fra Socialministeriet og et samarbejde med ALDI.

Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, glæder sig over, at det er muligt at sætte ind over for familiernes efterspørgsel på mad. Allerede tidligt i coronakrisen blev Red Barnets frivillige opmærksomme på behovet i samtaler med familierne, og med støtte fra flere donorer er madkasserne nu klar til levering.

”De fleste af os har nok bemærket, at det svinder hurtigere i købeskabet i disse tider. Simpelthen fordi hele familien er hjemme næsten hele tiden. Mange børn kan jo stadig ikke komme i institution eller til fritidsaktiviteter og skal derfor have alle måltider hjemme. For de sårbare familier, hvor budgettet i forvejen kan være stramt, betyder det bare, at de bliver presset på noget så basalt som mad. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt. Derfor er jeg så glad for, at vi takket være støtten fra Socialministeriet og ALDI kan give familierne en lille håndsrækning og forhåbentlig sikre børnene lidt sundere mad og familien lidt mindre økonomisk pres”, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Madkasser leveres takket være fælles indsats

Familierne, som modtager madkassen, er henvist af kommunen til Red Barnets sociale aktiviteter i lokalforeningerne. Madkassen indeholder et bredt udvalg af dagligvarer som brød, pålæg, grøntsager, frugt, mejeriprodukter, sæbe og lidt sødt til forkælelse og hygge. Sammen med madkassen får familierne opskrifter, som kan inspirere til hyggeligt samvær i køkkenet.

ALDI er en af Red Barnets hovedpartnere og samarbejder om at sætte fokus på udsatte børn i Danmark. Fødevarerne i madkasserne er leveret af ALDI, og SFT Transport kører kasserne direkte fra ALDI’s lager i kølebiler, så varerne er helt friske, når de bliver afleveret til familiernes bopæl.

”Vi er rigtig glade for samarbejdet med Red Barnet. ALDI har hver dag kontakt med en masse kunder, hvor vi kan bidrage til at øge synligheden for Red Barnets arbejde og samtidig være med til at give en masse børnefamilier en håndsrækning nu, hvor der i særdeleshed er brug for det. Coronakrisen har ramt hele samfundet – men det er især de sårbare familier, der lider under krisen. Derfor er vi glade for, at vi kan sende en stor kasse med gode, sunde og friske dagligvarer direkte ud til de mange familier, der har brug for hjælp”, siger Finn Tang, CEO i ALDI Danmark.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag siger:

”For børn i sårbare familier er situationen under coronakrisen ekstra svær. Nogle oplever flere konflikter og færre pauser fra svære vilkår i hjemmet, mens det for andre er svært at få råd til mad. Derfor er jeg glad for, at vi med opbakning fra hele Folketinget kan hjælpe organisationer som Red Barnet med at støtte familierne. Det er godt at se, at nogle af de penge nu bliver omsat til madpakker til gavn for mere end 650 familier”.

For yderligere info:
External Communications Manager, Michele Iversen, michele.iversen@aldi.dk

Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch