1. Presse
  2. Pressemeddelelser
  3. Bæredygtige blomster og planter i ALDI

Bæredygtige blomster og planter i ALDI

14.02.2018 Verden kalder på ansvarlige og miljørigtige løsninger. Det gælder hele vejen rundt og uden undtagelse. Gennem nye indkøbspolitikker sætter vi i ALDI fokus på bæredygtige og miljørigtige løsninger. Fremover vil vi kun sælge blomster og planter der ikke alene er produceret efter de fremmeste bæredygtighedsprincipper, men også sikrer bedre arbejdsforhold for de ansatte i producentleddet.

Stemningsvideo om bæredygtige blomster og planter i ALDI

Af hensyn til klodens sundhedstilstand og det tiltagende ressourceforbrug er der i den grad brug for visionære tanker omkring den cirkulære økonomi, behov for innovative og kreative handlemuligheder når det gælder bæredygtighed, og praktiske anvisninger i forhold til genbrug og genanvendelse. I ALDI har vi været med hele vejen, og gennem to nye indkøbspolitikker sætter vi nu ekstra fart på ambitionerne om at passe på vores fælles jord.

To nye indkøbspolitikker

De to nye indkøbspolitikker omfatter kategorierne planter og blomster samt hele porteføljen af træ, pap og papir.
Når det gælder planterne, vil vi fremover, ligesom det allerede er tilfældet for blomsterne, have et skarpt fokus på udelukkende at forhandle planter, der medvirker til at skabe bedre arbejdsforhold for de ansatte i producentleddet. Den fremtidige indkøbsstrategi for træ, pap og papir, rummer dels at vores egne varer senest ved udgangen af 2020 skal være produceret af genbrugsmaterialer eller baseret på bæredygtige og certificerede råmaterialer, der efter brug kan indgå naturligt i det biologiske kredsløb. Dels at vi i vores materialevalg til butikkerne i forbindelse med eksempelvis skiltning, prismærkning, indpakning osv. udelukkende anvender bæredygtige løsninger. "Udgangspunktet for de nye indkøbspolitikker er ubetinget at skabe grundlaget for et bedre miljø på jorden, og med en ansvarlighed der er til at forstå. Offentliggørelsen af de to nye indkøbspolitikker er derfor endnu et skridt på vejen i forhold til at leve op til det ansvar, vi har som detailkæde. Vi ønsker, at de varer, vi sælger, skal være af høj kvalitet til lave priser uden at gå på kompromis med ansvarligheden", fortæller ALDIs vicedirektør Thomas Bang, der har ansvar for CSR og kommunikation.

Skal dele værdisættet

I ALDI har vi altid haft et klart sigte på at bidrage til en bæredygtig og positiv udvikling. Et sigte der er understøttet af klare og visionære politikker, fordi vi som international detailhandelsvirksomhed dagligt træffer beslutninger, der har betydning for hele leverandørkæden."Derfor tager vi ansvar for, at arbejdsvilkårene hos vores leverandører er sikre og rimelige, og at der tages hensyn til miljø og naturressourcer, ligesom vi altid har lagt vægt på langvarige, gode og pålidelige forretningsrelationer med leverandører, der deler vores forståelse af kvalitet og ansvarlighed", forklarer Thomas Bang.

Gratis blomster på Valentinsdag

For at markere de nye indkøbspolitikker delte ALDI gratis blomster ud på Hovedbanegården i København samt på banegården i Aarhus den 14. februar 2018. Dagen, der er kendt som Valentinsdag, bør nemlig ikke blot handle om kærlighed mellem de nærmeste, men blive brugt som en anledning til at tænke over, hvordan vi ved at give kærlighed videre, i fællesskab kan gøre en forskel."Valentinsdag handler om kærlighed; til vores kære, til samfundet, til vores jord. Derfor syntes vi også, at det var den helt rigtige anledning til at markere, at vi nu vil gøre en endnu større indsats for at sikre en god fremtid på vores jord", fortsætter Thomas Bang.

Ansvarsbevidst udvikling

I slutningen af 1970'erne introducerede ALDI discounthandlen på detailniveau i Danmark. Det skete med en ambition om og et sigte på, at levere høj kvalitet til lave priser, og med en vision om at bidrage til en bæredygtig og ansvarsbevidst udvikling."Det udgangspunkt har bestemt ikke rykket sig over årene, men som udviklingen er skredet frem, er vi bare blevet bedre til at sætte ord på, hvad vi gør, og hvad næste trin i udviklingen bliver", siger Thomas Bang.


Kontakt: Vicedirektør for CSR, Marketing & Kommunikation Thomas Bang
E-mail: presse@aldi.dk

FAKTA OM ALDI

ALDI Nord Gruppen er en af Europas største discountkæder, med mere end 5000 supermarkeder i Spanien, Portugal, Frankrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Polen, Danmark og Tyskland, hvor man er nummer 1 i discount.

I Danmark har ALDI i 2017 eksisteret i mere 40 år og har 187 butikker med mere end 2300 medarbejdere fordelt over hele landet.

ALDI Danmark lancerede i juni 2017 en revitaliseringsplan, hvor fokus er på modernisering af butiksnettet med nyt indretningsdesign, implementering af nye kassebånd, opsætning af flaskeautomater, et bredere friskvaresortiment, mere fokus på CSR og skrappere standarder for produktion og kvalitetsindhold. Hele varesortimentet er siden 2016 øget med over 30%.

Læs mere her.

Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch