1. Presse
 2. Pressemeddelelser
 3. Billigere mælk til danskerne

Billigere mælk til danskerne

11.05.2016 Prisen på mælk bliver i dag sat ned i alle Aldi's butikker. Baggrunden skal findes i den nuværende markedssituation, hvor der er en overproduktion af mælk. Det betyder prisnedsættelser på den globale mælkebørs.

Når Aldi slår dørene op i dag, kan kunderne se frem til at skulle betale betragteligt mindre hver gang, der rækkes en liter mælk over disken i discountkædens butikker. Indkøbspriserne på mælk er faldet på verdensmarkedet, og Aldi køber derfor ind til lavere priser end vanligt.

Mælkepriserne er altid i bevægelse

Mælk er en meget dynamisk vare, og der er ikke noget usædvanligt i, at priserne svinger. Når en liter mælk i Aldi fra i dag koster fra 3,95 kroner, er det en naturlig konsekvens af markedets generelle udvikling.

"Vi har et fast princip om fair priser, og når vi betaler mindre for en vare, er det for os helt naturligt, at forbrugernes pris for varen falder tilsvarende. Hvis vi fastholder prisen på mælk, holder vi priserne kunstigt oppe. Derfor falder mælkepriserne fra i dag i vores butikker," forklarer Thomas Bang, der er vicedirektør i Aldi's indkøbsafdeling.

Udbud og efterspørgsel er de afgørende faktorer for prisen på mælk, og på nuværende tidspunkt er udbuddet af mælk globalt meget højt. Det skyldes, at EU's mælkekvoter, der hidtil har sat et loft for produktionen af mælk, blev afskaffet sidste år. Markedet skal nu regulere sig selv, og det har medført en ændret markedssituation, hvor der lige nu er en overproduktion af mælk. Derfor tilbyder mejerierne mælk til en lavere indkøbspris.

Følger med markedets udvikling
 
Aldi er i løbende dialog med mejerier og forhandlere på landbrugets side. Med den stadig høje produktion af råmælk er der ikke umiddelbart udsigt til en afgørende ændring i markedssituationen. Derfor vælger kæden nu at reagere på den aktuelle situation.

"Vi er klar over, at lavere priser berører alle interessenter i værdikæden, men det er ikke detailhandlen, der er ansvarlig for det høje udbud af mælk på det internationale marked lige nu. Mejeriernes pris på mælk er faldet, og det prissætter vi vores varer efter. Det, mener vi, er godt og troværdigt købmandsskab," forklarer Thomas Bang.


Kontakt: presse@aldi.dk

Fakta om ALDI:

 • En af verdens største discountkæder
 • Åbnede i 1977 Danmarks første discountbutik
 • Har 187 butikker i Danmark
 • Beskæftiger omkring 2.000 medarbejdere i Danmark
Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
 • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
 • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
 • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
 • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
 • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
 • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch